Biznis forumu u Azerbejdžanu: Nudimo im luku i slobodne zone

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Biznis forumu u Azerbejdžanu: Nudimo im luku i slobodne zone

  Predstavnici srpskih kompanija susreli su se proteklih dana sa azerbejdžanskim kolegama. U Bakuu je, tokom Međunarodne izložbe prehrane i ambalaže, održan i biznis forum Azerbejdžan – Srbija.
   

  Srbija je azerbejdžanske investitore pozvala da ulažu, podsećajući na značajne sporazume o slobodnoj trgovini i podsticajna sredstva koja idu do 10.000 evra po novom radnom mestu.
   
  Potpredsednica PKS, Vidosava Džagić, upoznala je azerbejdžanske investitore sa nekim projektima u Srbiji u koje bi mogli da ulože novac. Među njima je luka Kovin na Dunavu, čija je vrednost, prema studiji izvodljivosti, procenjena na 550 miliona evra. Pomenula je i mogućnost ulaganja u slobodne zone, poput one u Pirotu.
   
  Oblasti u kojima je moguće poboljšati ekonomsku saradnju i povećati izvoz na tržište Azerbejdžana su prehrambena industrija, sadni i semenski materijal, lekovi i medicinska oprema.
   
  Azerbejdžanske kompanije zainteresovane su i za kupovinu srpskog nameštaja, podnih obloga, mašina i uređaja za poljoprivrednu proizvodnju.
   
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE