Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Biznis forumu u Azerbejdžanu: Nudimo im luku i slobodne zone

    Predstavnici srpskih kompanija susreli su se proteklih dana sa azerbejdžanskim kolegama. U Bakuu je, tokom Međunarodne izložbe prehrane i ambalaže, održan i biznis forum Azerbejdžan – Srbija.
     

    Srbija je azerbejdžanske investitore pozvala da ulažu, podsećajući na značajne sporazume o slobodnoj trgovini i podsticajna sredstva koja idu do 10.000 evra po novom radnom mestu.
     
    Potpredsednica PKS, Vidosava Džagić, upoznala je azerbejdžanske investitore sa nekim projektima u Srbiji u koje bi mogli da ulože novac. Među njima je luka Kovin na Dunavu, čija je vrednost, prema studiji izvodljivosti, procenjena na 550 miliona evra. Pomenula je i mogućnost ulaganja u slobodne zone, poput one u Pirotu.
     
    Oblasti u kojima je moguće poboljšati ekonomsku saradnju i povećati izvoz na tržište Azerbejdžana su prehrambena industrija, sadni i semenski materijal, lekovi i medicinska oprema.
     
    Azerbejdžanske kompanije zainteresovane su i za kupovinu srpskog nameštaja, podnih obloga, mašina i uređaja za poljoprivrednu proizvodnju.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE