Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tehnološki park na Gradskom polju u Nišu

    Na jesen bi trebalo da počne izgradnja Tehnološkog parka na Gradskom polju u blizini niških tehničkih fakulteta. Tehničko-naučni kompleks na Gradskom polju trebalo bi da bude bogatiji za još jednu ustanovu. Kako je najavljeno u planu je izgradnja tehnološkog parka u kome bi se radili projekti i naučna istraživanja. Tehnološki park će obezbediti neophodnu infrastrukturu i podršku preduzećima iz oblasti visokih tehnologija.
     
    – Tehnološki park će okupljati istraživače i kompanije iz Niša i inostranstva. To će biti nova klica za razvoj preduzetništva, za razvoj istraživačkog rada, biće ovo nova Elektronska industrija u Nišu – rekao je rektor niškog Univerziteta Miroljub Grozdanović.
     
    Tehnološki park će imati 11.000 kvadratnih metara prostora, a prema rečima gradonačelnika Niša Miloša Simonovića već postoji interesovanje stranih kompanija.
     
    – Ovih dana smo intenzivirali pregovore sa kompanijom Telekom o izgradnji Data centra i upravo će ta zgrada Data centra biti izgrađena u blizini ovog naučno-tehnološkog parka – kaže Simonović.
     
    Vrednost Tehnološkog parka je 10 miliona evra koje je obezbedila Evropska investiciona banka, a vlasnici su Ministarstvo nauke, Univerzitet i grad Niš.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE