Delegacija Tunisa posetila Sajam poljoprivrede

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Delegacija Tunisa posetila Sajam poljoprivrede

  Privredna delegacija Tunisa u kojoj se nalazi sedamdesetak privrednika, na čelu sa ambasadorom te zemlje u Srbiji Amarom Ben Lanininom, posetila je 79. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu.
   
  Delegacija Tunisa, nalazi se već nekoliko dana u poseti Srbiji, a na Novosadski sajam je došla u organizaciji Privredne komore Beograda. Tunižanska privredna delegacija razgovarala je sa direktorom Novosadskog sajma Goranom Vasićem koji ih je upoznao sa istorijatom i značajem ove sajamske manifestacije.
   
  Vasić je rekao da je 79. Međunarodni poljoprivredni sajam do sada posetio veliki broj privrednih i poljoprivrednih delegacija iz celog sveta.
   
  “Posetile su ga delegacije iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a najbrojini su bili privednici iz Austrije jer je ta zemlja partner ovogodišnjeg sajma, rekao je Vasić, ističući da je oko 50 stranih delegacija ovih dana boravilo na Novosadskom sajmu.
   
  Govoreći o poseti tunižanske privredne delegacije, Vasić je kazao da je ona bitna za celu Srbiju s obzirom da je to tržiste jako interesantno za naše privrednike. Vasić je istakao da je, kada je reč o inostranim posetama, “ovogodišnji sajam podsetio na svoja zlatna vremena iz 80 -tih i 90-tih godina prošlog veka”.
   
  Posle razgovora sa direktorom sajma, privrednici iz Tunisa su posetili štand Privredne komore Beograda, a nakon toga su nastavili obilazak sajma uz razgovore sa predstavnicima brojnih firmi.
   
  “PKB je omogućila svojim članicama da se kvalitetno predstave na poljoprivrednom sajmu”, rekao je Tanjugu sekretar za poljoprivredu i prehrambenu industriju PKB Miodrag Veseli, dodajući da su se na štandu te komore predstavile opštine Barajevo, Lazarevac, Surčin i Petrovac na Mlavi.
   
  Osim predstavljanja tih opština, prema rečima Veselog, besplatan nastup uz pomoć PKB na sajmu imalo je desetak firmi iz Beograda, a uglavnom se radilo o vinarima, proizvođačima rakije i poljoprivrednih alatki.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE