"Magna Seating" počela izgradnju pogona u Odžacima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Magna Seating” počela izgradnju pogona u Odžacima

  Prva velika proizvodna strana investicija u Odžacima ostvaruje se početkom izgradnje proizvodnog pogona kompanije “Magna Seating” u radnoj zoni u tom mestu.
   
  Nakon uspešno završenih pregovora, Skupština opštine Odžaci ustupila je investitoru zemljište bez naknade, a Vlada Srbije je taj postupak odobrila.
   
  Nedavna poseta Libora Hitrija, generalnog direktora češke kompanije u sastavu multinacionalne grupe koja se bavi segmentima automobilske industrije i predstavnika izvođača radova u Odžacima, označila je početak realizacije ove značajne investicije, te su ovih dana počeli zemljani radovi na izgradnji pogona ove ugledne svetske kompanije. Radove izvodi građevinska firma “Kes” Beograd.
   
  – Sa zadovoljstvom mogu da kažem da sve funkcioniše kako smo planirali i da smo na dobrom putu da se ta velika investicija ostvari. Tome u prilog govori i činjenica da je na odboru Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, odobreno 50 miliona dinara za radove na opremanju infrastrukture radne zone – rekao je Predrag Cvetanović, predsednik Opštine Odžaci.
   
  – Ta sredstva su namenjena za izgradnju kanalizacije, dovod vode i izgradnju trafo stanice. Radovi će početi ovih dana i mogu da kažem da ćemo onda u potpunosti biti konkurentni, a kada “Magna” izgradi svoju fabriku, to će biti pozitivan primer za druge investitore da dođu u Odžake – dodao je on.
   
  Radna zona u Odžacima se prostire na 25 hektara uređenog građevinskog zemljišta. Za sada se, pored pomenute hale kompanije “Magna seating” gradi i gasna stanica za potrebe budućih investitora.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE