Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izložba najboljih radova sa konkursa Betina fotografija godine

    Izložba najboljih radova sa ovogodišnjeg konkursa Betina fotografija godine biće otvorena u četvrtak u 18 sati u beogradskoj galeriji „New Moment“.
     
    Na otvaranju izložbe biće uručene i nagrade – tri glavne nagrade za najbolje fotografije na konkursu po oceni žirija, nagrada za najbolju sportsku fotografiju koju dodeljuje generalni sponzor Telekom Srbija, nagrada za najbolju fotografiju iz oblasti ljudskih prava koju dodeljuje Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO), kao i nagrada za najbolju fotografiju po oceni publike.
     
    Pobednik na ovogodišnjem, devetom konkursu Betina fotografija godine dobiće 1.000 evra, drugoplasirani 750 evra, a trećeplasirani 500 evra. Sponzor nagrada je Banka Inteza. Na konkurs je stiglo je 518 fotografija od 125 autora iz 13 zemalja jugoistočne Evrope.
     
    Na izložbi će biti postavljene 72 najbolje fotografije po izboru žirija koji su činili Aleksandar Anđić iz nedeljnika Vreme, Dragan Kujundzić iz Asocijacije fotografskih autora, Vladimir Tatarević sa Fakulteta primenjenih umetnosti, Srđan Sulejmanović iz agencije EPA i Nenad Petrović iz Bete.
     
    Prvi put ove godine priliku da izaberu najbolju fotografiju imala je i publika, koja je preko Fejsbuka najviše glasova dala fotografiji „Đavoli“ Zorana Petrovića iz Turističke organizacije Kragujevca.
     
    Pored izložbe u galeriji „New Moment“, 72 rada sa ovogodišnjeg konkursa Betina fotografija godine biće izložena u Parizu, u Kulturnom centru Srbije, od 15. jula, a potom i u oktobru u Umetničkom centru Sent Bridžid u Otavi, u Kanadi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE