Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cena nafte najniža od početka 2012. godine

    Cene sirove nafte juče su na azijskom tržištu opale na blizu 94 dolara za barel, povećavši dvonedeljne gubitke koji su oborili vrednosti „tečnog zlata“ na petomesečni minimum pod pritiskom dužničke krize u evrozoni.
     
    Nafta za orijentacionu isporuku u junu je u elektronskom poslovanju na Njujorškoj robnoj berzi bila u padu 44 centa, na 94,34 dolara za barel, što je najniži nivo od decembra. Taj termin isporuke je u Njujorku poslednji put menjao vlasnika po ceni od 94,78 dolara, 1,35 dolara jeftinije nego u petak.

    Marka brent za isporuku u julu je u Londonu na berzi ICE ugovarana po 110,55 dolara za barel, 45 centi u padu u odnosu na ranije zaključenje, prenela je agencija AP.

    Sirova nafta je izgubila oko 11 odsto vrednosti u poređenju s cenom od 106 dolara ranije ovog meseca pod pritiskom znakova o usporavanju ekonomske aktivnosti u dva najveća svetska potrošača tog energenta – SAD i Kini.

    Trgovci ove sedmice strahuju da bi neuspeh Grčke da formira vladu posle nedavnih izbora mogao da pogorša dužničku krizu u toj članici zone evra i produbi recesiju i time podrije poverenje širom Evrope.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE