Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Krediti za unapređenje energetske efikasnosti

    „Banka Inteza“ saopštila je da od danas prima zahteve građana za subvencionisane kredite za unapređenje energetske efikasnosti iz programa Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

    U zavisnosti od očekivanog procenta uštede energije, svim fizičkim licima, bez obzira da li su klijenti „Banke Inteza“ ili ne, na raspolaganju su četiri kreditna modela – dinarski i evro krediti, sa hipotekom i bez ovog instrumenta zaštite.

    Krediti se odobravaju u iznosima od 20.000 do 1.500.000 dinara, odnosno od 1.000 do 15.000 evra, sa maksimalnim rokom otplate od 60 meseci za dinarske modele i 120 meseci za zajmove indeksirane u evrima.

    Najatraktivniji od ponuđenih modela je subvencionisani kredit za unapređenje energetske efikasnosti u dinarima koji „Banka Inteza“ plasira u visini do 800.000 dinara bez učešća, depozita i žiranata sa fiksnom nominalnom kamatnom stopom od šest odsto na godišnjem nivou i efektivnom kamatnom stopom od 6,24 posto, navedeno je u saopštenju.

    „U nastojanju da društvenu odgovornost integriše u sve segmente poslovanja, “Banka Inteza“ je svoju paletu kreditnih proizvoda dodatno osnažila uvođenjem subvencionisanih kredita za unapređenje energetske efikasnosti iz programa Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja“.

    „Od sada i građani mogu pod povoljnim uslovima da dobiju ovu vrstu pozajmica, koje će “Banka Inteza“ odobravati i po isteku sredstva koji su predviđeni programom Ministarstva“, izjavio je član Izvršnog odbora Rikardo Parasporo.

    Krediti za unapređenje energetske efikasnosti pomoći će građanima da poboljšaju kvalitet života i istovremeno smanje svoje troškove kroz nabavku i postavljanje izolacije, zamenu spoljne stolarije, ugradnju energetski efikasnijih peći i kotlova.

    Krediti treba da obezbede opštu uštedu električne energije u procesu grejanja korišćenjem štedljive grejne opreme i upotrebom izvora obnovljive energije (solarno-termalnih kolektora i opreme za sagorevanje biomase). 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE