Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poslodavci traže ministarstvo za građevinu

    Nova vlada Srbije mora imati posebno ministarstvo za građevinarstvo i industriju građevinskog materijala (IGM), ocenili su u ponedeljak u Beogradu predstavnici poslodavaca i sindikata u Socijalno-ekonomskom savetu Srbije.

    Na konferenciji za novinare nakon sednice tog saveta, predsedavajući Nebojša Atanacković je rekao da je to neophodno zbog važnosti građevinarstva, kojim se sada bavi više minstarstava, „koja često nisu u situaciji da dovoljno koordiniraju svoj rad“.

    On je rekao da je Socijalno-ekonomski savet na tematskoj sednici razmatrao „loše stanje u kojem se nalazi građevinska industrija“, ali je istakao da to telo nije imao kvorum, jer na sednicu nije došao potreban broj predstavnika vlade.

    Prema rečima Atanackovića, na sastanku na kojem su poslodavci i sindikati „možda prvi bili na istoj liniji“ bilo je reči o tome šta naredna vlada mora preduzeti da bi gradjevinarstvo i IGM izašli iz teškoća u kojima se nalaze.

    Kako je rekao poslodavci i sindikati su se saglasili da je nephodno hitno preduzeti niz mera, medju kojima je drugačiji tretman gradjevinskih preduzeća kod plaćanja poreza na dodatu vrednost, odnosno plaćanje nakon završenog celog posla, a ne dela kao sada.

    Poslodavci i sindikati, istakao je predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta, traže od nove vlade i ravnopravan tretman damaćih firmi u odnosu na strane kompanije i da spreči rad na „crno“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE