Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obavezna zaštita od sunca

    Sa letnjim suncem počinje priča i o njegovom štetnom zračenju. Udruženje dermatovenerologa Srbije već pet godina zaredom učestvuje u evropskoj kampanji Euromelanoma 2012.
     
    Pored brojnih besplatnih pregleda, oni su pacijentima skrenuli pažnju na pravila koja im mogu ukazati na promene na koži i načine na koje ih mogu sprečiti.
     
    Prevencija je najvažnija kod odlaganja pojave bilo koje bolesti, pa tako i raka kože. Dermatovenerolozi, koji su popularisali zaštitu i ponašanje prema melanomu, peti put su kroz kampanju Euromelanoma 2012. skrenuli pažnju na sve tipove ove bolesti.
     
    Zaštita od UV zračenja je najvažniji korak u prevenciji melanoma, naročito je važna za ljude svetlije puti, svetlije kose i očiju. Opšta pravila, koja pak važe za sve, su zaštita od sunca pre svega adekvatnom odećom.
     
    Pa čak i ako spadate među dame koje se u solarijumima samo pripremaju za sunčanje, imajte na umu da su studije pokazale da tamniji ten stečen u salonu ne može da vas zaštiti od štetnih zraka, odnosno štiti samo koliko i krema faktora 2 ili 4.
     
    Pre dolaska kod lekara trebalo bi se rukovoditi takozvanim „a, b, c, d, e“ pravilom kojim lekari pojašnjavaju trenutak u kome bi trebalo da se zabrinete i zakažete pregled.
     
    Ono što je svakako dobra vest jeste da 90 posto onih pacijenata koji se jave na vreme bude uspešno izlečeno.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE