Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Privodi se kraju rekonstrukcija KBC Zvezdara

    Beograđani, ali i građani iz cele zemlje, uskoro će na raspolaganju imati potpuno preuređeni objekat za hitan prijem i hirurgiju u Kliničko-bolničkom centru „Zvezdara“. Radovi na sanaciji ovog starog objekta počeli su pre oko šest meseci, a ukupna vrednost radova iznosi 134,5 miliona dinara.
     
    Svi građevinski radovi su završeni, a ostalo je još da se prostor opremi instrumentima i svom neophodnom medicinskom opremom. Unutrašnjost Hitnog prijema i Poliklinike može se meriti sa najboljim svetskim bolnicama, jer je od poda do plafona sve potpuno novo.
     
    Stari objekat od 1.700 kvadratnih metara rekonstrukcijom je proširen  na taj način što je tavanski prostor pretvoren u sobe za lekare i sestre, salu za sastanke i tehničke prostorije. Osim u kompletnu adaptaciju unutrašnjosti zgrade, novac je uložen i u zamenu fasadne stolarije na objektu porodilišta, rekonstrukciju kompresorske i vakuum stanice za potrebe hirurgije i izgradnju nove pristupne saobraćajnice.
     
    – Svi radovi su završeni, a u toku je pregled objekta Uprave za vanredne situacije u Beogradu, MUP Srbije i Komisije za tehnički pregled, a započeta je primopredaja zgrade korisniku, odnosno, KBC „Zvezdari“ – kaže Marko Blagojević, direktor Agencije za investicije i stanovanje. – Konačna predaja renovirane zgrade planirana je do kraja ovog meseca.
     
    Prema rečima direktora KBC „Zvezdara“ dr Aleksandra Miloševića, hitan prijem je centar svake bolnice, „srce“ zdravstva i tek nakon njegove rekonstrukcije moguće je govoriti o daljoj nadgradnji i unapređivanju zdravlja.
     
    – U poslednje tri godine, koliko sam direktor, imali smo veliki problem da primimo sve pacijente sa hitnog prijema, jer smo morali da ih raspoređujemo po ostalim odeljenjima – objašnjava dr Milošević. – Mogu slobodno da kažem da ćemo napokon dobiti najbolji hitan prijem i na tome moram da zahvalim Agenciji za investicije i Gradu Beogradu, jer smo pomoć panično tražili.
     
    Prema njegovim rečima, KBC „Zvezdara“ ima veliki potencijal i nakon ove rekonstrukcije moći će da pruži najbolju moguću uslugu pacijentima koji u ovu zdravstvenu ustanovu ne dolaze samo iz Beograda i Srbije, već i iz inostranstva.
     
    Nakon  rekonstrukcije, hitan prijem u Kliničko-bolničkom centru „Zvezdara“ biće u mogućnosti da, zahvaljujući proširenim kapacitetima, uređenim prostorijama i novoj opremi, „priskoči“ u pomoć i Urgentnom centru. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE