Rekonstrukcija KBC Zvezdara gotova do kraja meseca

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rekonstrukcija KBC Zvezdara gotova do kraja meseca

  Beograđani, ali i građani iz cele zemlje, uskoro će na raspolaganju imati potpuno preuređeni objekat za hitan prijem i hirurgiju u Kliničko-bolničkom centru “Zvezdara”. Radovi na sanaciji ovog starog objekta počeli su pre oko šest meseci, a ukupna vrednost radova iznosi 134,5 miliona dinara.
   
  Svi građevinski radovi su završeni, a ostalo je još da se prostor opremi instrumentima i svom neophodnom medicinskom opremom. Unutrašnjost Hitnog prijema i Poliklinike može se meriti sa najboljim svetskim bolnicama, jer je od poda do plafona sve potpuno novo.
   
  Stari objekat od 1.700 kvadratnih metara rekonstrukcijom je proširen, tako da sada zauzima površinu od 2.600 kvadrata, na taj način što je tavanski prostor pretvoren u sobe za lekare i sestre, salu za sastanke i tehničke prostorije. Osim u kompletnu adaptaciju unutrašnjosti zgrade, novac je uložen i u zamenu fasadne stolarije na objektu porodilišta, rekonstrukciju kompresorske i vakuum stanice za potrebe hirurgije i izgradnju nove pristupne saobraćajnice.
   
  – Grad se u proteklih 10-15 godina značajno proširio, mnogo je ljudi, tako da postoji velika potreba za nekoliko centara sa hitnim prijemom, da bismo mogli na najbolji mogući način da brinemo o zdravlju pacijenata. Urgentni centar ne opslužuje samo grad, već celu zemlju, tako da im je potrebna pomoć – kaže dr Milošević.
   
  – Svi radovi su završeni, a u toku je pregled objekta Uprave za vanredne situacije u Beogradu, MUP Srbije i Komisije za tehnički pregled, a započeta je primopredaja zgrade korisniku, odnosno, KBC “Zvezdari” – kaže Marko Blagojević, direktor Agencije za investicije i stanovanje. – Konačna predaja renovirane zgrade planirana je do kraja ovog meseca.
   
  Prema rečima direktora KBC “Zvezdara” dr Aleksandra Miloševića, hitan prijem je centar svake bolnice, “srce” zdravstva i tek nakon njegove rekonstrukcije moguće je govoriti o daljoj nadgradnji i unapređivanju zdravlja.
   
  – U poslednje tri godine, koliko sam direktor, imali smo veliki problem da primimo sve pacijente sa hitnog prijema, jer smo morali da ih raspoređujemo po ostalim odeljenjima – objašnjava dr Milošević. – Mogu slobodno da kažem da ćemo napokon dobiti najbolji hitan prijem i na tome moram da zahvalim Agenciji za investicije i Gradu Beogradu, jer smo pomoć panično tražili.
   
  Prema njegovim rečima, KBC “Zvezdara” ima veliki potencijal i nakon ove rekonstrukcije moći će da pruži najbolju moguću uslugu pacijentima koji u ovu zdravstvenu ustanovu ne dolaze samo iz Beograda i Srbije, već i iz inostranstva.
   
  Nakon  rekonstrukcije, hitan prijem u Kliničko-bolničkom centru “Zvezdara” biće u mogućnosti da, zahvaljujući proširenim kapacitetima, uređenim prostorijama i novoj opremi, “priskoči” u pomoć i Urgentnom centru.
   
  OD PASARELE DO NOVE SALE
   
  Rekonstrukcija  objekta poliklinike – hitnog prijema i objekta hirurgije u KBC “Zvezdara”, obuhvatila je i njihovo međusobno spajanje pasarelom. U prizemlju zgrade nalazi se hitan prijem sa svim potrebnim salama za dijagnostikovanje i preglede pacijenata – rendgen salom, trijažom, hirurškim prijemom, salom za internističku opservaciju. Na prvom spratu renovirane zgrade nalaze se hirurgija i poliklinika sa intenzivnom i poluintenzivnom negom.
   
  Takođe, objekat je dobio i potpuno novu elektroinstalaciju za potrebe operacionog bloka, ugrađeni su i novi podovi, keramika i sanitarije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE