Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uvozne rane jagode obogatile ponudu voća u aprilu

    Asortiman i obim ponude voća na pijacama širom Srbije u aprilu je bio bogatiji u odnosu na prethodni mesec, jer su se u prodaji pojavile uvozne rane jagode, objavljeno je u biltenu Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije (STIPS).


    U aprilu je nastavljen trend slabe ponude i sorti domaćih jabuka, pa su na pijačnim tezgama u većoj količini prodavane jabuke iz uvoza.

    Veleprodajne cene domaćih jabuka su na kvantašima, u zavisnosti od sorte, varirale od 40 do 60 dinara za kilogram (din/kg), dok su se na zelenim pijacama cene kretale od 50 do 100 din/kg, u zavisnosti od sorte i kvaliteta proizvoda.

    U ponudi južnog voća, kao i prethodnog meseca, dominirali su pomorandža i limun, dok je obim ponude banane, grejpfruta, kivija, ananasa i mandarina bio slabiji.

    Dominantna cena limuna na kvantašima iznosila je 100 din/kg, a maloprodajna 120 din/kg, što ukazuje na porast cene u odnosu na mart.

    Najčešća veleprodajna cena pomorandži bila je 70 do 75 din/kg, u zavisnosti od kvaliteta, a maloprodajna je zadržala prošlomesečni iznos od 80 din/kg.

    Za mandarine je na kvantašima trebalo izdvojiti od 80 do 100 din/kg, a na zelenim pijacama je cena iznosila 120 din/kg.

    Obim ponude oraha, lešnika, suvih šljiva i suvih smokava bio je na prošlomesečnom nivou, a prodaja je bila nešto bolja zbog praznika.

    Za orahe je kupci trebalo da izdvoje od 550 do 900 din/kg, ali je ipak dominirao iznos od 600 din/kg.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE