Produžen popust za legalizaciju do 2015.

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Produžen popust za legalizaciju do 2015.

  Vlada Srbija usvojila je danas Predlog izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji kojim je predviđeno da se rok za popuste za legalizaciju produži do 30. juna 2015.

  Na konferenciji za novinare posle sednice vlade, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić podsetio je da je taj rok prvobitno bio 30. jun ove godine, ali da je odlučeno da bude produžen zbog ogromnog broja pristiglih prijava građana i ograničcenog administrativnog kapaciteta lokalnih samouprava.

  On je naveo da je od stupanja na snagu zakona u Srbiji legalizovano više objekata nego prethodnih 11 godina, otkada je počeo proces legalizacije.

  Legalizacija predviđa za određene kategorije stanovništva umanjene naknade za uređivanje građevinskog zemljišta u postupcima legalizacije za porodične stambene objekte i stanove do 100 kvadratnih metara u iznosu od 99 odsto, kao i umanjenje od 60 odsto za sve vlasnike do 100 kvadrata, bez ispunjenja posebnih uslova.

  Popusti ne važe za objekte izgrađene u prvoj i ekstra zoni, a ispunjavanje socijalnih uslova podrazumeva podnošenje dva dokumenta – da su građani bespravnom gradnjom trajno rešavali stambeno pitanje i da najmanje dve godine imaju boravište na adresi na kojoj se objekti nalaze i nemaju druge nepokretnosti na teritoriji te opštine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE