Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počeo da radi revitalizovani rudnik „Cerovo“

    Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić prisustvovao je juče puštanju u rad rudnika „Cerovo“ i postrojenja za preradu rude u Boru, u čiju je revitalizaciju uloženo ukupno 18 miliona evra.

    Ćirić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog toga što će ova investicija, koju je RTB Bor finansirao iz sopstvenih sredstava, omogućiti ulazak u novu, razvojnu fazu u kojoj će RTB dobiti nove partnere i investicije.

    On je rekao da se očekuje godišnji prihod od 100 miliona dolara, a na godišnjem nivou dobit od 45 miliona dolara i dodao da je gotovo u potpunosti nabavljena nova oprema, što će dalje omogućiti nesmetanu realizaciju ove investicije.

    Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je RTB Bor postavljen na prave noge, kao i uverenje da će i naredna vlada nastaviti da pomaže dalji razvoj RTB-a uključujući njegovu konsolidaciju i obezbeđivanje novih radnih mesta, redovnih zarada, kao i povećanja plata za one koji to zasluže.

    Ležište „Cerovo“ je veoma obiman kompleks, koji obezbeđuje dugoročnu perspektivu rudarenja na ovim prostorima. Rudne rezerve iznose više od 150 miliona tona rude sa više od 490.000 tona bakra u rudi.

    U rudniku “Cerovo” u kome je trenutno zaposleno 150 radnika, planira se nivo proizvodnje od 2.500.000 tona rude godišnje do 2014. godine, odnosno 5.500.000 nakon 2014. godine.

    Na lokalitetu „Cerovo“ obavljana je eksploatacija rude bakra iz ležišta „Cerovo-cementacija“ od 1991. do 2002. godine, nakon čega je na postrojenju “Cerovo” zaustavljena proizvodnja, podseća se u saopštenju Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE