Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski privrednici na sajmu hrane u Azerbejdžanu

    Privredna komora Srbije (PKS) i Ministarstvo poljoprivrede i trgovine organizovaće zajednicki nastup srpskih firmi na 18. Međunarodnoj izložbi prehrane i ambalaže „Worldfood 2012“ od 15. do 17. maja u Bakuu u Azerbejdžanu, objavljeno je na sajtu PKS.


    „Worldfood Azerbejdžan“ predstavlja vodeći sajam iz oblasti prehrambenih proizvoda na ovom tržištu, a na štandu od 80 metara kvadratnih predstaviće se devet srpskih firmi.

    Preduzeća su iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, građevinarstva, tekstilne industrije, metalske i elektroindustrije, trgovine, turizma i proizvodnje nameštaja.

    U toku trajanja izložbe, 16. i 17. maja planirano je i održavanje Poslovnog foruma Azerbejdžan-Srbija. Predstavnici 21 firmi iz Srbije (uz kompanije izlagače) učestvovaće na bilateralnim razgovorima, prema unapred utvrđenom rasporedu.

    U 2011. godini pomenuti sajam je posetilo oko 4.500 stručnih posetilaca – distributera, velikoprodavaca, kupaca i predstavnika lanaca restorana.

    Trgovinska razmena između Srbije i Azerbejdžana u prvom tromesečju 2012. iznosi 4,3 miliona dolara, što je značajan rast koji premašuje rezultat za celu prošlu godinu, rečeno je ranije Tanjugu u PKS.

    Srbija je u razmeni sa Azerbejdžanom u tom periodu zabeležila suficit od 1,2 mil USD, a u zemlju na Južnom Kavkazu najviše su izvožene peći i delovi za grejne sisteme, lekove, podne podloge, dok je u uvozu dominirao sirovi aluminijum.

    Kompanija Prva iskra-Namenska iz Bariča, pridružila se tradicionalnim izvoznicima na azerbejdžansko tržite, Hemofarmu iz Vršca i kompaniji „Tarkett“ iz Bačke Palanke.

    Kompanije „Impamil“ iz Beograda i „Jaffa“ iz Crvenke, predstavnici srpskog prehrambenog sektora, jasan su znak da ove grane izvozne privrede imaju mesto na rafovima prodajnih objekata u Azerbejdžanu, ističu u PKS.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE