U Pirotu se gradi 66 socijalnih stanova

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Pirotu se gradi 66 socijalnih stanova

  Pirot se našao u grupi gradova u kojima će se graditisocijalni stanovi, a cena po kvadratu će biti 499 evra plus porez na dodatu vrednost, rekao je zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić.
   
  Kostić je rekao da se prvi put u Pirotu grade socijalni stanovi koji će za one koji nemaju rešen stambeni problem biti šansa da dobiju krov nad glavom.
   
  U Pirotu će se graditi 66 stanova od kojih su 56 za prodaju a ostali za izdavanje. Grad već ima lokaciju za stanove, a osnovao je i Stambenu agenciju koja će rukovoditi izgradnjom. “Cena po metru kvadratnom je veoma povoljna u odnosu na tržišnu cenu nekretnina u gradu koja se kreće od 600 do 700 evra po metru kvadratnom”, kazao je Kostić. Stanovi se grade kreditom Banke Saveta Evrope za razvoj, učešćem Ministarstva za životnu sredinu i prostorno planiranje i učešćem opštine koje iznosi 32 odsto.
   
  “Učešće naše opštine odnosi se na obezbeđenje zemljišta i neophodnu infrastrukturu. Pokušaćemo da ovu zgradu povežemo i na daljinski sistem grejanja pošto je blizu Energana Senjak”, rekao je Kostić. “Očekujemo da se u roku od tri meseca završi postupak javne nabavke, potom izabere izvođač radova i počne izgradnja”, rekao je Kostić.
   
  Kostić je rekao da će stambena agencija sa nadležnim ministarstvom koordinirati rad u vezi sa izborom izvođača radova, kao i da će pratiti izgradnju i pribaviti spiskove kupaca ili zakupaca stanova.

  Socijalni stanovi se još grade u Nišu, Pančevu, Kikindi, Zrenjaninu, Kraljevu i Smederevu.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE