Merkator u Srbiju ulaže 30 mil. EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Merkator u Srbiju ulaže 30 mil. EUR

  Merkator će 2012. godinr u Srbiju investirati više od 30 miliona evra, kaže predsednik Merkator grupe za JI Evropu Stanka Čurović.
   
  Ona je istakla da je najznačajnija investicija rekonstrukcija Merkator centra Beograd u koju će biti uloženo 12 miliona evra. Merkator planira da u naredna tri meseca u Srbiji zaposli 250 novih saradnika, a značajnijie su investicije i otvaranje krajem juna megamarketa u Valjevu i primijum hipermarketa u zgradi Beograđanke na Slaviji, rekla je ona na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.
   
  Kako je Čurović najavila, ta kompanija planira da do kraja godine u Srbiji otvori još nekoliko objekata. Ona je podsetila da je Merkator grupa od 2002. kada je započela poslovanje u Srbiji investirala više od 500 miliona evra.

  “Merkator je prava regionalna privredna lokomotiva i trudimo se da povezujemo sve dobre priverdnike iz Jugoistočne Evrope”, ukazala je Čurović.

  Ona je objasnila da je povod renoviranja Merkator centra Beograd proslava 10 godina rada u Srbiji koja je najuspešnije strano tržište kompanije. Otvaranje je planirano za septembar kada će biti proslavljen jubilej, a kako je kazala Čurović, taj tržni centra biće prilagođen potrošaču 21. veka.

  Što se tiče maloprodaje robe široke potrošnje plan je otvaranje velikog, prvog, takvog tipa u Srbiji, hipermarketa primijum koji će ponuditi mnogo širi asortinam svežih prehrambenih proizvoda, robe sa poreklom uz sve renomirane proizvodjače, zdrave hrane, proizvoda za ljude sa specijalnim potrebama u ishrani. Drugačije će biti opremljen prostor, police će biti žičane dok će posebno biti unapređena usluga i oprema, istakla je ona.

  “Beograđanka će biti naš prvi takav objekat ali u punoj meri ćemo to pokazati tek u renoviranom Merkator centru Beograd na Novom Beogradu”, pojasnila je Čurović.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE