Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Svetski dan Crvenog krsta

    Pod sloganom „Mladi u akciji“ sve organizacije Crvenog krsta u svetu obeležavaju Svetski dan Crvenog krsta – 8. maj. U Srbiji počinje i Nedelja Crvenog krsta.
     
    Mališani rođeni u toj sedmici dobiće paketiće, a sredstva od doplatnih markica biće iskorišćena za program borbe protiv nasilja u školama. U Skupštini Beograda biće organizovan tradicionalni prijem za dobrovoljne davaoce krvi, a učesnici konkursa literarnih i likovnih radova „Krv život znači“ dobiće nagrade.
     
    Međunarodna federacija društava CK pozvala je nacionalne organizacije da se usredsrede na akcije pomoći lokalnoj zajednici radi bolje pripreme za odgovor na nesreće i vanredne situacije. Akcenat treba staviti i na podršku omogućavanju ravnopravnog pristupa zdravstvenoj zaštiti, kao i izgradnji kulture nenasilja i mira. To su, kako je navedeno, oblasti u kojima je CK Srbije zbog zemljotresa u Kraljevu, poplava, požara, jakih snežnih padavina i ekstremno niskih temperatura, u prethodnom periodu intenzivirao svoje aktivnosti. 

    U realizaciji programa pomoći CK Srbije, koji ima oko 285.000 članova, učestvuje 60.000 volontera, medju kojima je 60 odsto mladi.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE