Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bafet: Fiskalni problemi u evrozoni će potrajati

    Američki investitor i milijarder Voren Bafet izjavio je danas da će evrozona imati teškoće da reši svoje fiskalne probleme, zbog strukture Evropske unije i rezultata jučerašnjih izbora u Francuskoj i Grčkoj.
     
    Bafet je, posle godišnjeg sastanka njegovog konglomerata „Berkshire hathaway“, kome je prisustvovalo više od 30.000 ljudi, rekao da evrozona neće rešiti svoje mnogobrojne probleme „bez velike patnje“, ukazavši da deo izazova leži u tome što tih 17 članica Evropske unije nemaju sličnu monetarnu politiku.

    U izjavi za televiziju CNBC, Bafet je ocenio da nije iznenađujuće što su se glasači u Grčkoj i Francuskoj izjasnili protiv bolnih mera stroge štednje, ali je dodao da ga previranja u evrozoni neće sprečiti da dalje investira.
     
    On je ukazao da njegov „Berkshire hathaway“ planira da kupi dodatne akcije dveju američkih kompanija kako bi povećao svoj udeo u njima, ali nije naveo imena.
     
    – Mislim da je najveća greška koju možete da napravite kad je reč o akcijama da ih kupujete ili prodajete na bazi trenutnih zbivanja – ukazao je Bafet.

    On je rekao da neće oklevati da kupi neku evropsku firmu ukoliko bude smatrao da je ona privlačna da bi mogla da bude pridodata portfelju „Berkshire hathaway“-a koji čini više od 80 kompanija.
     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE