Princ Albert zainteresovan za hrvatski superbrzi auto

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Princ Albert zainteresovan za hrvatski superbrzi auto

  Mate Rimac (24), mladi inovator poreklom iz Livna koji živi u Samoboru u Hrvatskoj, predstavio je u Kneževini Monako svoj izum – prototip superbrzog automobila na električni pogon.
   
  “Princ Albert od Monaka posetio je Sajam automobila, a kad je vidio naš automobil jedino je u njega seo i rekao da bi ga rado kupio, ali ne može jer ima ugovor sa nekim drugim proizvođačem”, rekao je Mate.
   
  Mladi inženjer i inovator Mate Rimac izjavio je da su za njegov električni automobil zainteresovani i poznati evropski proizvođači superluksuznih automobila koji planiraju proizvesti samo 88 primeraka, a kupci će ih voziti tek od 2014. godine.
   
  Električni automobil – rimac koncept jedan – pokreću četiri elektromotora ukupne jačine 1.088 konjskih snaga, a prve primerke koji će koštati oko 1,3 miliona maraka naručila je kraljevska porodica iz Arapskih Emirata. Priča o nastanku električnog automobila počela je kada je Mate Rimac svoj stari BMW pretvorio u trkaći elektroautomobil, a njegov koncept jedan težak je 1.650 kilograma i jednim punjenjem baterija električnom energijom može preći 600 kilometara.
   
  Inovator široj javnosti postao je poznat kada je pobedio na Međunarodnom studentskom takmičenju u Bratislavi svojim izumom sistema retrovizora za automobile koji pokrivaju i “mrtvi ugao”.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE