Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bez plaćanja rata za neprofitne stanove

    Gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas doneo je odluku o „zamrzavanju“ plaćanja a tu mogućnost moći će da koriste kupci 730 stanova, a već je koriste oni koji su se ranije uselili u svoje stanove i potpisali Aneks ugovora.
     
    Na osnovu razgovora s predstavnicima kupaca, grad Beograd je podneo inicijativu Vladi Srbije za promenu zakona koji reguliše povraćaj PDV-a kupcima neprofitnih stanova.
     
    Inicijativa je prihvaćena, Vlada je usvojila predlog zakona i uputila ga na usvajanje Skupštini Srbije.
     
    – Svi zajedno smo, na osnovu uveravanja koje su nam dali nadležni očekivali da se taj usaglašeni tekst nađe na sednici republičkog parlamenta pre izbora, uključujući i amandman koji reguliše ukidanje PDV-a na bebi opremu, koji čini sastavni deo istog zakona. Na žalost, ta očekivanja nisu se ostvarila i sada ostaje da sačekamo novi saziv, koji će utvrđeni tekst razmatrati na jednoj od prvih sednica parlamenta – rekao je Ðilas, navodi se u saopštenju.
     
    On je naveo da je juče obišao gradilište na lokaciji zapadno od ulice Dr Ivana Ribara, gde se grade ovi stanovi i uverio se u razgovoru s izvođačima da će svi stanovi biti spremni za useljenje početkom jula.
     
    – Ukoliko do tada zakon ne bude stupio na snagu, kupcima će početno učešće biti umanjeno za iznos PDV-a, a razliku će uplatiti kada PDV bude vraćen. Na taj način oni će biti izjednačeni sa kupcima svih ostalih stanova u Srbiji – naveo je gradonačelnik.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE