Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vogue: Kraj za anoreksične i maloletne manekenke

    Urednici 19 globalnih izdanja modnog magazina „Vogue“ obećali su da će ubuduće sarađivati samo sa „zdravim“ i punoletnim manekenkama.
     
    „`Vogue` veruje da je dobro zdravlje divna stvar“, saopštio je Džonatan Njuhaus, predsednik kompanije „Conde nast international“, koja izdaje magazin.
     
    Urednici su se dogovorili da magazin u budućnosti ne sarađuje sa manekenkama mlađim od 16 godina ili sa onima koje pate od poremećaja ishrane. Direktori audicija moraće da provere lične dokumente manekenki na snimanjima, preneo je BBC. 
     
    „Urednici `Vogua` širom sveta žele da magazini budu odraz njihove privrženosti zdravlju manekenki koje se pojavljuju na stranicama, kao i dobrobiti svojih čitalaca“, navodi Njuhaus.
     
    Bivša manekenka Sara Zif izjavila je da je „Vogue“ do sada redovno sarađivao sa maloletnim manekenkama i da obećanje da to više neće činiti predstavlja „evoluciju industrije“.
     
    Urednik britanskog izdanja „Vogua“ Aleksandra Šulman kritikovala je 2009. godine modne kuće zato što na snimanja šalju uzorke odeće koji su premali za mnoge manekenke.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE