Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srednjoškolka pozvala list da smanji upotrebu fotošopa

    Učenica srednje škole iz Mejna prikupila je 15.000 potpisa koje je prosledila popularnom magazinu „Seventeen“ i pozvala list za tinejdžerke da smanji upotrebu fotošopa.
     
    Kako prenosi AFP, Džulija Blum, 14, koja je pokrenula onlajn peticiju pozvala je list, čije se američko izdanje prodaje mesečno u dva miliona primeraka, da „jednom mesečno objavi jednu neizmenjenu – realnu – fotografiju“.
     
    „Želim da vidim obične devojke koje izgledaju kao ja u magazinu koji je navodno za mene“, napisala je Blum koja želi da postane balerina i čiju je peticiju podržala grupa za prava devojčica „Spark“.
     
    „Za devojke danas, reč “zgodna“ znači mršava i bez nepravilnosti. Zašto je tako kada veoma mali broj devojaka upada u tu kategodiju? To je zbog toga što nam mediji govore da su “zgodne“ devojke neverovatno mršave i imaju savršenu kožu“, navela je ona.
     
    Izdavač magazina nije reagovao na peticiju ali je urednica lista En Šoket preko Twitter-a poručila da je ponosna na Blumovu.
     
    „Seventeen“ se objavljuje i u brojnim zemljama širom sveta. Ovogodišnje izdanje lista ima intervju sa tin glumicom Kloi Grejs Morec, „bonus sekciju“ posvećenu Džastinu Biberu i uputstvo „kako da izgledate dobro u bikiniju“.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE