Srednjoškolka pozvala list da smanji upotrebu fotošopa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srednjoškolka pozvala list da smanji upotrebu fotošopa

  Učenica srednje škole iz Mejna prikupila je 15.000 potpisa koje je prosledila popularnom magazinu “Seventeen” i pozvala list za tinejdžerke da smanji upotrebu fotošopa.
   
  Kako prenosi AFP, Džulija Blum, 14, koja je pokrenula onlajn peticiju pozvala je list, čije se američko izdanje prodaje mesečno u dva miliona primeraka, da “jednom mesečno objavi jednu neizmenjenu – realnu – fotografiju”.
   
  “Želim da vidim obične devojke koje izgledaju kao ja u magazinu koji je navodno za mene”, napisala je Blum koja želi da postane balerina i čiju je peticiju podržala grupa za prava devojčica “Spark”.
   
  “Za devojke danas, reč ”zgodna” znači mršava i bez nepravilnosti. Zašto je tako kada veoma mali broj devojaka upada u tu kategodiju? To je zbog toga što nam mediji govore da su ”zgodne” devojke neverovatno mršave i imaju savršenu kožu”, navela je ona.
   
  Izdavač magazina nije reagovao na peticiju ali je urednica lista En Šoket preko Twitter-a poručila da je ponosna na Blumovu.
   
  “Seventeen” se objavljuje i u brojnim zemljama širom sveta. Ovogodišnje izdanje lista ima intervju sa tin glumicom Kloi Grejs Morec, “bonus sekciju” posvećenu Džastinu Biberu i uputstvo “kako da izgledate dobro u bikiniju”.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE