Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tužila Nutelu, dobila 3 miliona dolara

    Amerikanka koja je podnela tužbu protiv kompanije Ferrero zbog reklamiranja Nutele kao zdrave hrane, ‘izvukla’ je sudsku nagodbu od čak tri miliona dolara.


    Ali Amerikanka Atena Hohenberg neće pokupiti sav novac: naime, Ferrero se obavezao da vrati 4 dolara po teglici svakom potrošaču iz SAD-a koji je kupio Nutelu od januara 2008. do 3. februara 2012. godine.

    Potvrde o kupovini kupci mogu predočiti do 5. jula. Od prilike 2,5 miliona dolara tako će biti vraćeno potrošačima, a ostatak ide ‘borbenoj’ mami iz Kalifornije.

    Atena Hohenberg tužbu je podnela jer se šokirala kad je otkrila da Nutela, koja se reklamira kao zdravi hranjivi obrok, sadrži 21 gram šećera, 200 kalorija i 11 grama masti u dve kašike.

    Nutelu je servirala svojoj 4-godišnjoj ćerki kao ‘zdrav doručak’.

    Inače, kad je tužba podneta, mnogi američki mediji su čitaoci dočekali s podsmehom i nevericom da je neko zaista mislio da je taj čokoladni namaz zdrav.

    Ali, Ferrero sad mora da promeni reklamu i izgled ambalaže, kao i na prednjoj strani teglice da jasno istakne koliko kalorija, masti i šećera sadrži.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE