U Kragujevcu počela gradnja legata Nikole Koke Jankovića

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Kragujevcu počela gradnja legata Nikole Koke Jankovića

  Simboličnim polaganjem kamena temeljca, na prostoru iza Pravnog fakulteta, do ulice Sloboda, predsednik SANU akademik Nikola Hajdin i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović označili su juče početak radova na izgradnji legata akademika Nikole Koke Jankovića i radnih prostorija Centra za naučno istraživački rad Srpske akademije nauka i umetnosti Univerziteta u Kragujevcu.


  Pre toga, u Sali Senata Rektorata, prof.dr Slobodan Arsenijević rektor kragujevačkog Univerziteta i gradonačelnik Veroljub Stevanović potpisali su Ugovor o izgradnji i opremanju legata Koke Jankovića i prostorija SANU.

  Prema tom Ugovoru grad Kragujevac je kompletan investitor radova-pored parcele za izgradnju objekta finansiraće i radove na prostoru koji će imati površinu od oko 500 m2. Rok za završetak radova je kraj 2013. godine a Univerzitet je u obavezi da pomenuti prostor kompletno opremi u roku od 6 meseci od trenutka kada radovi budu završeni.

  Akademik Nikola Koka Janković, rođeni Kragujevčanin, rekao je ovom prilikom da je reč o obostranom pokolnu-on će gradu Kragujevcu i Univerzitetu pokloniti svoju stalnu postavku vajarskih dela i drugih umetničkih dela iz njegove zbirke a on dobija prostor a time i priznanje od sredine gde je rođen i kojoj se uvek rado vraćao.

  Autor projekta je arhitekta Zoran Dragić.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE