Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počela izgradnja još 707 stanova na Novom Beogradu

    U novobeogradskom bloku 72 u ulici Dr Ivana Ribara danas je počela izgradnja 707 stanova koju finansira država, gde će cena kvadrata sa porezom na dodatu vrednost (PDV) biti 1.290 evra.

    Ministar životne sredine i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić je prilikom obilaska gradilišta najavio je da će prvih 500 stanova u naselju „Stepa Stepanović“ u Beogradu biti useljeno 3. maja.
     
    U tom naselju, čiji izgradnju takođe finansira država, prodato je više od 2.000 stanova po ceni od 1.290 evra po kvadratu.
     
    „Niko nije verovao da će država da se vrati u stanogradnju na velika vrata. To je dokaz da ozbiljnim radom i angažovanjem domaće operative može da se dođe do stanova vrhunskog kvaliteta po cenama nižim od tržišnih“, rekao je Dulić.
     
    U bloku 72 gradi se šest zgrada sa 37.000 kvadrata stambenog prostora, a vrednost radova je 37 miliona evra. U sklopu bloka biće obdanište i poslovni prostor.
     
    „Prva zgrada, gde će biti stanovi od 30 do 85 kvadarata, bi trebalo da bude završena u julu 2013. godine, a ostale će se sukcesivno graditi“, rekao je direktor Građevinske direkcije Srbije Dragan Grujić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE