Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počela izrada projektne dokumentacije za logistički centar „Slobodna zona Jug“

    U Gradskoj kući Niša održana je prezentacija projekta i najavljen je početak izrade projektno-tehničke dokumentacije intermodalnog logističkog centra „Slobodna zona Jug“. Ovaj projekat odobrio je MISP program – Program podrške razvoju infrastructure lokalne samouprave, a pripremila ga je i podnela Oblasna razvojna asocijacija JUG. Nosilac projekta je Grad Niš, a korisnik „Slobodna zona Jug“.
     
    Projekat se odnosi na prilagođavanje područja zaizgradnju intermodalnog logističkog centra (izgradnjupomoćne piste za prilaz i utovar kargo aviona, prilagođavanje železnice potrebama kargo centra, kao i prilagođavanje drumskog prilaza) i izgradnju zgrade od 20.000m2, i to 17.000m2 magacinskog prostora i 3.000m2 kancelarijskog prostora, koja će se koristiti za potrebe logistike stanara Slobodne zone Jug.Projektna dokumentacija biće izrađena do kraja ove godine, nakon čega će se aplicirati za IPA fondove.
     
    Gradonačelnik Miloš Simonović istakao je da je ova studija preduslov za dobijanje 15 miliona evra bespovratnih sredstava za izgradnju logističkog centra, koji predstavlja šansu za otvaranje novih radnih mesta i za nove usluge koje se tiču logistike za sve firme i kompanije koje posluju u našem regionu, kao i za one koje će tek doći.
     
    On je podsetio da Grad Niš priprema još jedan projekat iz ovog programa, koji se tiče dobijanja bespovratnih sredstava za izgradnju deponije, a koji je od velike važnosti jer predviđa da Grad Niš bude njen vlasnik i odlučuje o njenoj upotrebi.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE