Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sindikati u zdravstvu održali štrajk upozorenja

    Tri sindikata zdravstva održali su jednočasovni štrajk upozorenja zahtevajuću povlačenje Uredbe o koeficijentima i doslednu primenu kolektivnih ugovora.
     
    U okviru štrajka upozorenja, oko 100 članova tih sindikata okupilo se ispred Upravne zgrade Kliničkog centra Srbije, a u Domovima zdravlja širom Srbije na jedan sat je obustavljen rad.
     
    Predsednik Novog sindikata zdravstva Srbije Živorad Mrkić kazao je na skupu ispred Kliničkog centra Srbije da neće dozvoliti da im se smanje plate koje su „pošteno zaradili“.
     
    „Nećemo dati da nam smanje plate i tražimo da imamo dovoljno radnika jer nam nedostaju kadrovi“, rekao je on. Mrkić je kazao da su u zdravstvu ogromni dugovi i da zbog toga ljude neće imati ko da leči jer će bolnice ostati „puste“.
     
    On je pozvao ministra zdravlja Zorana Stankovića da razgovara sa sindikalcima jer će, u suprotnom, kako je naveo, posle 1. maja biti organizovan veliki granski protest u zdravstvu.
     
    Predsednica Jedinistvene sindikalne organizacije zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Radmila Obrenović rekla je da današnji štrajk upozorenja „neće naškoditi pravima pacijenata“ i da su primljeni svi hitni slučajevi.
     
    Ona je kazala da će videti kako će Vlada reagovati na štrajk upozorenja i da će sačekati da viši sidnikalni organi proglase opšti štrajk.
     
    Štrajk upozorenja su organizovali Novi sindikat zdravstva Srbije, Sindikat zdravstva „Sloga“ i Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE