Počela gasifikacija Požarevca, Batočine i Aranđelovca

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počela gasifikacija Požarevca, Batočine i Aranđelovca

  U Požarevcu i Batočini juče su počeli radovi na izgradnji distributivnog gasovoda srednjeg i niskog pritiska u koje će biti uloženo 13 miliona evra u Požarevcu i osam miliona evra u Batočini.

  Otvarajući radove na gasifikaciji Požarevca, izvršni direktor za investicije u “Srbijagasu” Jovica Budimir najavio je da će to preduzeće u gasifikaciju Požarevca ukupno uložiti 20 miliona evra.

  Gasovod će biti dug 55 kilometara, da distributivna gasna mreža za sva naselja na teritoriji Požarevca 300 kilometara, naveo je Budimir i dodao da će biti izgrađeno i 11 merno-regulacionih stanica široke potrošnje, kapaciteta 1.500 do 3.000 kubika gasa na sat.

  Budimir je poručio da će “Srbijagas” ispoštovati ugovorne obaveze i da će gasifikacija Požarevca biti završena za tri godine.

  U Batočini, gde je takođe juče počela izgradnja gasovoda srednjeg i niskog pritiska, biće izgrađena distributivna gasna mreža od 250 kilometara, sa 4.800 priključaka. Rok za završetak tih radova je kraj 2016. godine.

  Rukovodstvo “Srbijagasa” će danas otvoriti i Glavnu merno-regulacionu stanicu (GMRS) “Orašac“ u Aranđelovcu i potpisati Ugovor sa predstavnicima “Gas Aranđelovca” o zajedničkom ulaganju u izgradnju merno-regulacione stanice i priključnog gasovoda “Banja“ u Aranđelovcu.

  Ukupna ulaganja u gasifikaciju Aranđelovca iznosiće 16 miliona evra, od čega će devet miliona uložiti “Srbijagas”, a “Gas Aranđelovac” sedam miliona evra.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE