Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski četverac: Važno je uzeti neku od medalja

    Danas ćemo vam predstaviti srpski četverac u veslanju koji će biti naš predstavnik na Olimpijskim igrama u Londonu.
     
    Za Bizlife govore Goran Jagar, Miljan Vuković, Miloš Vasić i Radoje Đerić.
     

     
    Šta za vas znači učestvovanje na Olimpijadi?
     
    Jagar: Učestvovati na Olimpijskim igrama za svakog sportistu, pa tako i za mene, je veliki uspeh iza kojega pre svega stoji veliki rad i odricanja koja donose odlične rezultate. Na Svetskom prvenstvu koje je održano prošle godine na Bledu ispunio sam Olimpijsku normu koja mi je „overila “ vizu za London. Nakon opsežnih i temeljnih priprema konačno sam osetio zadovoljstvo i čast što ću predstavljati našu državu na ovom predstojećem velikom sportskom događaju.
     
    Vuković: Mislim da je san svakog sportiste da ode na Olimpijske igre. Uvek sam kao klinac maštao o tome.
     
    Vasić: Vrhunac svakog sportiste. To je takmičenje o kojem svaki sportista sanja. Sama pomisao da ću ucestvovati na Olimpijskim igrama u meni stvara već sada neopisivi osećaj.

    Đerić: Verovatno san svakog sportiste su svakako Olimpijske igre, ja sam taj san ostvario sa 19 godina kad sam ispunio normu. Sa 20 ću nastupiti, tako da je takmičenje na Olimpijskim igrama za mene predstavlja veliku čast, jer cu predstavlajti svoju državu i svoj narod. 
      
    Kako se pripremate za Olimpijske igre?


    Jagar: Pripremam se svakodnevno, a pod pretpostavkom da je svaki trening veoma važno takmičenje ili Olimpijada.

    Vuković: Treniramo vredno i dosta smo na pripremama. Zasad smo još u manjim čamcima, ali ćemo uskoro sesti u četverac, a zatim i krenuti na prve regate.

    Vasić: Pripremamo se jače nego ikad.

    Đerić: Svakodnevno treniranje, što više kvalitetnih kilometara na vodi, maksimalna koncentracija, pozitivna atmosfera
     
     
    Koliko je važno da i država i privreda pomognu tzv „malim sportovima“ pogotovo kada su to pripreme za ovako važan događaj? Koliko je bitna podrška koju dobijate od Olimpijskog komiteta i Telenora?


    Jagar: Meni kao zaslužnom sportisti veoma je važno da država, Olimpijski komitet i Telenor, kao generalni sponzor Olimpijskog tima, daju podršku, a bez nje „mali sportovi“ ne bi opstali. Po mom mišljenju država treba kao i do sada da pruža finansijsku potporu, a ja ću se truditi kao sportista da pružim svoj maksimum uvek.

    Vuković: Nas sport je karakterističan zato što zavisimo dosta od vremenskih uslova, i kad u Beogradu vreme ne dozvoljava da treniramo onda smo primorani da odemo na pripreme. Baš zbog toga nam je veoma važna podrška Olimpijskog komiteta i Telenora koji nam pomazu da odemo na pripreme i da nastavimo sa kvalitetnim treninzima. 

    Vasić: Podrška koju dobijamo od Olimpijskog komiteta i Telenora je ogromna i veoma nam znaci za naš napredak i naš rezultat.

    Đerić: Svaka pomoć je od velikog značaja, jer sportisti koji se pripremaju za Olimpijske igre dosta vremena provode na pripremama, potrebna je kvalitetna oprema, što naravno sve dosta košta. Prekopotrebna je pomoć od države i privrede, a pomoć Olimpijskog komiteta i Telenora mnogo znači, maksimalno pomažu oko omogućavanja kvalitetnih uslova za treniranje, a pored toga dobijam i stipendije. Mislim da bi pojedine, veće kompanije iz države trebalo da se ugledaju na Telenor i da pomažu sportistima.
      
    Šta očekujete od Olimpijskih igara i lično i od srpskih predstavnika? Kojim rezultatom bi bili zadovoljni?


    Jagar: Očekujem plasman u finale, a samim plasmanom već postoji velika mogućnost za neku od medalja. Naravno, san mi je oduvek bio i biće „pogled na zastavu koja se viori, a u pozadini se intonira naša državna himna“. S obzirom na to da kako realizujemo opsežne pripreme pod budnim okom selektora Nebojše Ilića i trenera Fedotova ova moja prethodna rečenica vrlo lako može postati realnost.

    Vuković: Očekujem da ćemo ući u finale i boriti se za neko od odličja. Mislim da veliki broj sportista iz našeg olimpijskog tima imaju šanse za medalju i najsjajnija odličja.

    Vasić: Očekujem što više medalja za naše sportiste. Zadovoljan bih bio finalom a u finalu je sve moguće.

    Đerić: Prvo što očekujem od Olimpijskih igara je uspeh, a onda veliko iskustvo, jer mislim da je to takmičenje posebno i da se razlikuje od svih ostalih sportskih smotri. Bio bih zadovoljan ako izveslam ono  što najbolje mogu, jer će onda biti dobar i rezultat
     
    Da li i za vas važi geslo: „Važno je učestovovati“?


    Jafar: Najiskrenije, nikada nisam razmišljao o tom geslu niti sam se zanosio da ono nešto znaci. Ono je možda uteha za one koji nisu postigli neki rezultat. Lično, uvek imam geslo da je „važno uzeti neku od medalja“ to je ujedno i moje razmišljanje sa kojim ću ove godine krenuti u London, a i uz malo sportske sreće sa istim se i vratiti. Kažem sreće, zato što će u Londonu, kao i u Pekingu odlučcivati nijanse.

    Vuković: Važno je učestvovati, ali za mene je još važnije da se pokažem u što boljem svetlu!

    Vasić: Ne! Idemo u London da pokažemo najbolje za šta smo spremni i da se borimo za najbolji rezultat.

    Đerić: Iskreno, ne volim taj izraz: „Važno je učestvovati“. Više volim da ga preformulišem drugačije – „Važno je uzeti medalju, bilo koju“, tako da na ovakva takmičenja treba ići sa velikim ciljevima da bismo što bolje uspeli
     
    M.M.
    Foto: Vladimir Miladinović
     
    Pročitajte intervjue i sa našim olimpijcima Milicom MandićVelimirom StjepanovićemIvanom Lenđerom i Zoranom Arunović. 

     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE