Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stručni skup u organizaciji kompanija KPMG i IBM

    Kompanija KPMG, jedna od vodećih revizorskih kuća u Srbiji zajedno sa IBM-om, liderom u oblasti informacionih tehnologija, organizovala je stručni skup “IBM i KPMG – Odgovor na izazove” u okviru kojeg su  predstvaljena moguća rešenja i odgovori na pritiske tržišne nestabilnosti u oblasti poslovanja i infomaciono-komunikacionih sistema.
     

    Cilj skupa je upoznavanje šire javnosti sa mogućnostima i načinima usaglašavanja IT procesa sa poslovnim ciljevima kompanija, kao i sa mogućim rešenjima kriznih situacija u IT poslovanju koje predstavljaju posledice promena na tržištu.
     
    „Pojačana konkurencija, finansijska nestabilnost i nesigurnost tržišta nameću kao imperativ stalno smanjenje troškova poslovanja, odnosno povećanje produktivnosti i efikasnosti. S toga, mnoge delatnosti i poslovne aktivnosti potrebno je graditi od početka na drugačijoj osnovi, prilagođenoj novom poretku i činjenici da je za savremeno poslovanje krucijalna primena najnovijih informacionih i telekomunikacionih tehnologija,“ izjavio je Vladan Nikolić, konsultant za bezbednost, EMEA PSS tima za Penetration Testing, IBM.


    Predstavljeni su različiti načini i rešenja za unapređenje IT procesa kao i mogućnosti prevencije i upravljanja kriznim situacijama prouzrokovanim tržišnim promenama. Diskutovano je o principima etičkog hakovanja (testiranje ranjivosti IT sistema korišćenjem posebnih alata) kao i standardima zaštite podataka u oblasti sistema platnih kartica.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE