Rafinerija Pančevo otvara novo postrojenje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rafinerija Pančevo otvara novo postrojenje

  U Rafineriji nafte u Pančevu danas će biti pušteno u rad postrojenje za regeneraciju istrošene sumporne kiseline (SARU), najavila je Naftna industrija Srbije (NIS).

  NIS je izgradnjom postrojenja SARU u Rafineriji nafte Pančevo realizovao jedan od svojih najznačajnijih projekata, koji predstavlja sastavni deo modernizacije pančevačke rafinerije, tačnije deo je novog kompleksa za hidrokreking (MHC/DHT).

  U modernizaciju Rafinerije u Pančevu biće uloženo oko 548 miliona evra, od čega će 396 miliona biti izdvojeno za izgradnju kompleksa hidrokrekinga, a ostatak sume od 151 miliona evra u projekte od ekološkog značaja – izgradnju postrojenja za dobijanje vodonika u Rafineriji u Pančevu, kao i modernizaciju i izgradnju objekata industrijske infrastrukture.

  Postrojenje MHC/DHT omogućiće da NIS u Pančevu proizvodi derivate evro 5 standarda, kao i povećanje dubine i obima rafinerijske prerade nafte, na 4,8 miliona tona godišnje.

  Izgradnja postrojenja počela je u junu 2010. godine, a završetak kompleksa planiran je za treći kvartal 2012.

  Modernizacija pančevačke rafinerije deo je međudržavnog ugovora o strateškoj saradnji između Srbije i Ruske Federacije u naftno-gasnom sektoru.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE