Dan srpske privrede na sajmu u Hanoveru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dan srpske privrede na sajmu u Hanoveru

  Na najvećem sajmu tehnologije i tehnike u nemačkom gradu Hanoveru, u okviru koga se održava osam međunarodnih stručnih sajmova danas će biti održan Dan srpske privrede na kome je učešće prijavilo 120 firmi.
   
  Nastup srpskih preduzeća na ovom sajmu organizovala je Agencija za strana uzlaganja SIEPA, a po prvi put Nacionalni štand Srbije će biti u okviru stručnog sajma industrijskih dobavljača i lake gradnje.
   
  Učesnici nemačko-srpskog poslovnog foruma na kome će se Srbija predstaviti biće ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, premijer Donje Saksonije Dejvid MekAlister, direktor Nemačke sajamske kompanije, „Deutsche Messe AG” Volfram fon Frič i predsednik Upravnog Odbora za istok nemačke privrede Ekart Kordes.
   
  Ovo je prvo organizovano predstavljanje srpske privrede posle sedmogodišnje pauze na ovom sajmu, koji je najveći na svetu.  Srpski privrednici očekuju da će im ta manifestacija pomoći u pospešivanju poslovanja, posebno izvoznog.
   
  Ministar Ćirić ocenio je da se Srbija nalazi u drugom investicionom ciklusu, kada velike multinacionalne korporacije pokazuju interesovanje za ulaganja u našu zemlju. On je rekao Tanjugu da je Srbija do sada imala velike investicije iz Italije i Austrije, i da se polako vidi početak dolaska nemačkih firmi u Srbiju.
   
  Hanoverski sajam se održava više od 60 godina i vodeći je tehnološki sajam na tržištu Evrope. U 2011. godini na sajmu je učestvovalo više od 6.500 izlagača iz preko 65 zemalja, dok je sajam posetilo više od 230.000 stručnih posetilaca iz Evrope i sveta.
   
  Forum organizuju Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA, Odbor nemačke privrede za istok i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), uz podršku Saveznog ministarstva ekonomije i tehnologije Nemačke i Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj Nemačke, kao i Privredne komore Srbije.
   
  Nemačko-srpski poslovni forum organizovaće Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA, Odbor nemačke privrede za istok i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), uz podršku Saveznog ministarstva ekonomije i tehnologije Nemačke i Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj Nemačke, kao i Privredne komore Srbije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE