Sto miliona dinara za Veliki park na Paliću

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sto miliona dinara za Veliki park na Paliću

  U rekonstrukciju Velikog parka na Paliću, Vlada republike Srbije, Autonomna pokrajina Vojvodina i Grad Subotica, kao osnivači preduzeća “Park Palić”, uložili su 100 miliona dinara, izjavio je danas direktor ovog preduzeća Goran Gabrić.

   
  Prema njegovim rečima, u parku su u toku radovi na popločavanju 2.000 kvadrata šetališta u Aleji uzdaha, postavljeno je osvetljenje, a biće postavljene i klupe, kante za otpatke i ostali urbani mobilijar.
   
  “Svi turisti koji dolaze na Palić mogu da se uvere da će stogodišnjicu postojanja, koju ćemo adekvatno obeležiti, Veliki park dočekati u novom svetlu”, rekao je Gabrić.
   
  Obilazeći radove, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je izjavio da je rekonstrukcija Velikog parka pratila dinamiku rekonstrukcije drugih palićkih objekata, u prvom redu Velike terase, a zatim i Ženskog štranda.
   
  “Nadam se da ćemo u toku ovog leta uspeti da postignemo ono što je najvažnije za Palić – ugovor o izgradnji velikog kompleksa banje Palić i velnes centra. To će opravdati sva ulaganja na uređenju palićke infrastrukture i njegovom ulepšavanju”, rekao je Vučinić.
   
  Veliki park predstavlja glavno nasleđe dugogodišnje istorije Palića, sa jedinstvenim ambijentom kojeg karakterišu očuvane ozelenjene površine i specifična arhitektura iz doba secesije, koja je sada dopunjena popločanim šetalištima, rasvetom i urbanim mobilijarom.

   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE