Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Sogaz osiguranje“ i zvanično u Srbiji

    U Novom Sadu danas je otvoreno Akcionarsko društvo za osiguranje „Sogaz“, koje su zajednički osnovali ruska osiguravajuća kompanija „Sogaz“ i javno preduzeće „Srbijagas“.
     
    Zamenik predsednika Izvršnog odbora „Sogaz“-a iz Moskve Jevgenij Logovinski rekao je na konferenciji za novinare da je novosadska filijala te kompanije prvo predstavništvo „Sogaz“-a van Rusije.
     
    – Izlazak izvan granica Rusije je strateški pravac razvoja „Sogaz“-a. Smatramo Srbiju za jednu od najperspektivnijih odskočnih dasaka za razvoj kompanije u inostranstvu – rekao je Logovinski.
     
    Generalni direktor novosadskog „Sogaz“-a Jevgenij Naletov rekao je da će se kompanija u Srbiji baviti pre svega osiguravanjem imovine i imovinske odgovornosti i dodao da se za sada ne planira segment maloprodaje. Generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da je osnivanje zajedničke kompanije sa „Sogaz“-om zapravo „još jedna kockica u slagalici strateškog partnerstva“ Srbije i Rusije.
     
    Srpsko-ruska osiguravajuća kompanija dobila je krajem 2011. dozvolu za rad od Narodne banke Srbije. Osnivački kapital nove osiguravajuće kuće je 6 mil EUR. „Sogaz“ u Rusiji ima svoja predstavništva u 65 regiona i drži oko 10% ruskog tržišta. Kapital kompanije je 1,1 mlrd USD.
     
    Dušan Bajatović je ponovio da će izgradnja gasovoda Južni tok početi krajem novembra i početkom decembra ove godine i da će biti završena za dve godine. Dodao je da se očekuje potpisivanje ugovora o desetogodišnjoj saradnji između Rusije i Srbije, kada je u pitanju isporuka ruskog gasa po povoljnim uslovima. Bajatović je rekao i da se u okviru saradnje sa Rusijom predviđa izgradnja četiri gasne centrale, dve u Beogradu i po jedne u Novom Sadu i u Nišu, kao i dolazak Gazprom banke u Srbiju.
     
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE