Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Matić: IT park sam sebe gradi

    Državni sekretar za Digitalnu agendu Jasna Matić kaže da će izgradnjainformatičko-tehnološkog parka (IT) u Inđiji biti proces koji će sam sebe generisati.
     
    Taj projekat će otvarati nova radna mesta, a mlade ljude u Srbiji motivisati da studiraju informacione tehnologije.
     
    „Mislim da je ovo velika šansa za Srbiju, da preskočimo ili da zaobiđemo neka tehnološka razdoblja i da sada uhvatimo korak sa najnovijim tehnologijama kao što su klaud i informacione tehnologije, koje postoje i opslužuju klijente širom sveta“, kaže.
     
    Povodom početka gradnje IT parka u Inđiji, koji podiže Embasi Grupa iz Indije, Matićeva je ocenila da će taj projekat Srbiju pozicionirati na globalnom tržištu usluga mnogo bolje nego do sada.
     
    „Najveći trošak svakog investitora je upravo uspostavljanje nove lokacije, pronalaženje novog prostora. Nošenje sa problemima da li ima struje, vode… Ova kompanija (Embazi Grupa) upravo rešava investitora svih tih glavobolja i problema i omogućava velikim firmama da se koncentrišu samo na svoj biznis“, objasnila je Matić. 

    Matićeva je, takođe, napomenula da u tom IT parku neće raditi samo stručnjaci za informacione tehnologije, već tu mogu da deluju i lekari, farmaceuti, biolozi, inženjeri i mehaničari raznih specijalnosti, jer se danas veliki broj popravki radi upravo na taj način. 

    „Mi imamo mlade i školovane ljude, i ovim će za njih biti otvorena radna mesta u industriji usluga, u globalnoj industriji znanja, na proizvodnji softvera, ali i na pružanju različitih usluga u oblasti znanja“, istakla je državna sekretarka. 

    „To je nešto što će sada moći da se radi i u Srbiji. To je ono što garantuje uspeh“, zaključila je Matićeva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE