Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Eklston: Voziće se u Bahreinu

    Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston u četvrtak je izjavio da će Velika nagrada Bahreina biti održana po planu, sem ako je lokalni zvaničnici otkažu.

    „Trka je u kalendaru, zakazana je. To jedino mogu da promene sportski zvaničnici u Bahreinu, koji mogu da traže da bude izbačena iz kalendara“, rekao je Eklston.
     
    Ipak, organizatori u Bahreinu, koji su prošle godine otkazali trku na stazi „Sakir“ zbog nereda u toj zemlji, sada tvrde da je situacija bezbedna i da bi trka trebalo da bude održana, uprkos novim sukobima na ulicama u toj kraljevini, kao i pretnjama upućenim baš Velikoj nagradi Bahreina.
     
    Eklston je takođe negirao da će se sastati sa timovima tokom vikenda u Kini da bi se raspravljalo o situaciji u Bahreinu, pošto su se prethodnih dana pojavile takve informacije zbog pritiska boraca za ljudska prava. Britanac je istakao da svakako takvi razgovori ne bi promenili ništa po pitanju trke u Bahreinu i savetovao je sve da ne otkazuju svoje rezervacije.
     
    „Moj sastanak sa timovima ima veze sa nekim drugim stvarima. Ne sastajem se sa njima da bismo pričalo u Bahreinu, Barseloni ili Monaku“, naglasio je prvi čovek Formule 1.
     
    Britanski mediji u četvrtak su citirali jednog neimenovanog šefa ekipe, koji je rekao da se svi timovi nadaju da će Svetska automobilska federacija otkazati trku, ali je Eklston istakao da njemu niko nije istakao zabrinutost.
     
    „Niko mi ništa tako nije rekao. Mislim da je čak Sebastijan Fetel rekao da je srećan što će ići u Bahrein“, rekao je Eklston.
     
    Aktuelni šampion Formule 1 po dolasku u Kinu rekao je da je spreman da vozi u Kini, ako lokalni zvaničnici veruju da je situacija bezbedna.
     
    Ipak, pre trke u Bahreinu, na programu je ona u Šangaju i to za samo tri dana. Akcija u Šangaju počinje u petak, prvi trening je na programu u 4 časa po srednjeevropskog vremena, dok je drugi na programu četiri sata kasnije.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE