Raspadaju se kupatila u Specijalnoj bolnici Ozren

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Raspadaju se kupatila u Specijalnoj bolnici Ozren

  Pacijenti koji se leče u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti na Ozrenu nemaju uslova za održavanje lične higijene, jer su postojeći mokri čvorovi u fazi raspada.
   
  Iako ustanova svake godine konkuriše sa novim projektom, Ministarstvo zdravlja više od deset godina nije uložilo u rekonstrukciju objekta. Specijalna bolnica za plućne bolesti na Ozrenu postoji 70 godina, a u zgradi koja nije dugo renovirana, radi vrhunski tim lekara, koji leče i najteže oblike tuberkuloze.
   
  U bolnici se trenutno leči oko 150 pacijenata, a u nekoliko soba su ugrađeni mokri čvorovi, koje koriste svi pacijenti. Četvotrospratna zgrada podeljena je na muški i ženski deo, a u 12 soba smeštena su po četiri pacijenta.
   
  Probleme sa kojima se sreću u bolnici pokušavali su da reše tako što su svake godine pisali projekte, ali niko od nadležnih nije imao sluha da reaguje.
   
  – Već pune četiri godine stalno pišemo projekte i tražimo sredstva, kako bi pacijentima obezbedili osnovne i normalne uslove za boravak. Pre dve godine nam je iz Ministarstva stiglo obaveštenje da su nam odobrene sredstva od 250.000 evra za projekat energetske efikasnosti, ali ni do dana današnjeg mi ta sredstva nismo dobili – kaže dr Miroslav Jevtić, direktor bolnice na Ozrenu, i dodaje da je za rekonstrukciju mokrih čvorova potrebno 32 miliona dinara.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE