Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Veliki broj prijavljenih na 21 radno mesto konkursa KC Kragujevac

    Na konkurs za 21 radno mesto u kragujevačkom Kliničkom centru prijavilo se čak 446 nezaposlenih medicinara. Juče je počelo otvaranje prijava, slede formiranje rang-liste i dodatna testiranja kako bi se izabrali najbolji, jer mesta ima tek za svakog 22. kandidata.
     
    Pomoćnik direktora za pravne poslove Zoran Marković tvrdi da „neće biti protekcije i da će najpre izbor biti sužen na tri kandidata za svako radno mesto, koji će se plasirati za drugi krug“.
     
    – Tako ćemo dobiti 63 kandidata koji će dalje ići na testiranje kod psihologa, koji nisu zaposleni u centru, kako bi se izbegla mogućnost bilo kakve zloupotrebe. Uslediće intervju sa komisijom i tek tada ćemo napraviti izbor – kaže Zoran Marković.
     
    Za deset otvorenih mesta za lekare opšte medicine, koji po prijemu treba da dobiju specijalizacije, prijavilo se 138 kandidata. Najviše ih je iz Kragujevca, ali i sedam lekara iz Beograda, osam iz Niša i jedan iz Novog Sada.
     
    Najveća navala je na deset mesta za medicinske tehničare: stiglo je čak 289 prijava, dok za jedno mesto biologa ima 19 kandidata.
     
    Presudan će biti uspeh na studijama, preporuke za vreme volonterskog ili drugog staža i procena psihologa.
     
    Kliničkom centru nedostaje 100 specijalista, upozoravaju odgovorni u ovoj ustanovi. Prema rečima direktora Slobodana Obradovića, ukoliko država hitno ne odobri prijem lekara, „za par godina bukvalno neće imati ko da leči ljude“.
     
    – Problem je što su sadašnji specijalisti stari i pred penzijom. Uskoro će 65 godina napuniti ukupno 57 lekara i oni će otići u penziju. Nema ko da ih zameni. Od ministarstva smo pre dve godine tražili da nam odobri prijem 37 lekara, ali je naš zahtev odbijen – izjavio je Obradović i naglasio da su najdeficitarniji hirurzi.
     
    Direktorka filijale NSZ Ljiljana Petrović tvrdi da samo u Kragujevcu posao čeka 114 lekara opšte prakse i 207 medicinskih sestara.
     
    – Pored njih, na evidenciji su i 61 pedijatrijska sestra, 37 ginekolških sestara, 13 stomatologa, sedam farmaceuta, 55 fizioterapeuta, 42 zubna tehničara, 18 medicinskih laboranata i 20 viših medicinskih sestara – kaže Petrovićeva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE