Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dva nova inkubatora za KBC Zvezdara

    Neonatološkom odeljenju KBC Zvezdara u okviru akcije „Bitka za bebe“, u sredu su isporučena dva nova inkubatora.
     
    Novu opremu za mališane koji svoje prve dane provode u ovoj ustanovi omogućili su svojim donacijama kompanija Messer Tehnogas i Javno preduzeće Vojvodina šume.
     
    Načelnica odeljenja neonatologije, prim. dr Aleksandra Mladenović Mihajlović izrazila je veliko zadovoljstvo rezultatima akcije „Bitke za bebe“ Fonda B92. Rekla je i da se nada da će se buduće aktivnosti tokom Godine beba odvijati jednako uspešno kao i akcija prikupljanja novih inkubatora, odnosno narodna inicijativa za ukidanje PDV-a i ograničenje trgovinskih marži na opremu i hranu za bebe.
     
    Na nove inkubatore, koji su donirani ovoj bolničkoj ustanovi, Marta Takač, direktorka javnog preduzeća Vojvodina šume, i Zoran Nikolić, direktor poslovne jedinice medicina u kompaniji Messer Tehnogas, su zalepili pločice sa imenima svojih kompanija.
     
    Tokom velike humanitarne akcije Fonda B92 „Bitka za bebe“ prikupljena su sredstva za nabavku više od 200 inkubatora, koji su namenjeni zdravstvenim institucijama širom Srbije.
     
    U Godini beba, front delovanja se širi na nabavku i druge deficitarne opreme koja je neophodna za neometano odrastanje naših najmlađih sugrađana.
     
    Nedavno je ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front uručen neonatalni ventilator, poznatiji kao „veštačka pluća“ čiju je nabavku obezbedio anonimni donator.
     
    Pored skupe opreme kao što je neonatalni ventilator, u Godini beba će biti nabavljana i druga oprema, poput toplih posteljica, kreveta, respiratora i pelena za prevremeno rođene bebe.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE