Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Prekinuta komemorativna plovidba trasom Titanika

    Pošto je najpre kasnio zbog nevremena, brod za krstarenje koji je na komemorativnom putovanju kursom zlosrećnog „Titanika“, danas je morao da nakratko prekine plovidbu zbog urgentnog medicinskog slučaja, saopštili su organizatori.
     
    „Spomen Krstarenje Titanik“ – ka mestu u severnom Atlantiku gde je „Titanik“ pre 100 godina udario u ledeni breg i potonuo, nakratko je usmereno natrag, ka obali Irske, da bi se bolesni putnik helikopterom prevezao u bolnicu.
     
    Organizatori nisu identifikovali putnika i oboljenje, ali BBC kaže da je jedan od njegovih kamermana prevezen helikopterom za medicinsku evakuaciju „iz razloga medicinske predostrožnosti“.
     
    Luksuzni brod „Balmoral“ je na na 12-odnevno spomen-krstarenje isplovio na Atlantik iz irskog grada Koba u ponedeljak uveče, prateći kurs prvog i jedinog putovanja „Titanika“ aprila 1912. godine. Kao i „Titanik“, i Balmoral“ je putovanje počeo u nedelju iz Sautemptona, na jugu Engleske. Posle skretanja s kursa u utorak zbog medicinskog problema putnika, brod je nastavio i očekuje se da 16. aprila uplovi u Halifaks, u Kanadi, a u Njujork 19. aprila.
     
    „Balmoral“ sa 1.309 putnika, uključujući rođake nekih od više od 1.500 poginulih pri potonuću „Titanika“, obnavlja iskustvo s tog broda – osim, naravno, katastrofe. Mnogi putnici i članovi posade su zato u odeći s početka 20. veka, služe se jela iz menija „Titanika“, a orkestar svira muziku iz tog doba.
     
    Dva pomena treba da se održe tokom vikenda: prvi pred ponoć 14. aprila – kada je „Titanik“ udario u ledeni breg, a drugi u prvim satima 15. aprila, kada je potonuo.
     
    Brodom „Balmoral“ upravlja norveška kompanija „Fred.Olsen Cruise Lines“.
     
    Nadavno je Džejms Kameron, u saradnji sa timom istraživača, snimio  dokumentarac o tome šta se zapravo dogodilo sa luksuznim prekookenaskim brodom i on predstavlja samo jednu od niza emisija kojom će „National Geographic“ obeležiti 15. april 1912, dan kada je Titanik potonuo u hladnim vodama Atlantika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE