Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIS školuje rukovodioce za evropske integracije

    Naftna industrija Srbije (NIS) školovaće na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu 18 rukovodilaca na specijalističkim studijama pod nazivom „Evropske integracije“, saopštio je danas NIS.

    Ovaj specijalistički program deo je strateške saradnje NIS-a i Univerziteta u Novom Sadu, koji za cilj ima povezivanje biznisa i društva, podršku naučno-istraživačkom radu, razmenu znanja i iskustava i negovanje novih generacija stručnjaka.

    Školovanje na ovim studijama započeto je sredinom marta, trajaće do polovine 2013. godine, a ostvarena je saradnja i sa Institutom za biznis iz Brisela (United Busineš Institute – UBI).

    Polaznici specijalističkih studija, koje je menadžment NIS-a odabrao, pohađaće kurseve iz efektivnog i primenjenog menadžmenta, evropskih zakona i svetskih razvojnih trendova, u oblasti interkulturalne komunikacije i pregovaračkih veština, koje će im preneti domaći i međunarodni stručnjaci i profesori.

    U saopštenju se podseća da je NIS otvorio predstavništvo u sedištu EU u Briselu.

    Od rukovodilaca kompanije iz svih oblasti poslovanja zahteva se poznavanje evropskih zakona i shvatanje razvoja kompanija i regiona u celini, ali i u okviru EU zakona.

    Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko rekao je da korporativni razvoj te kompanije predvicja ozbiljnu integraciju u evropsku zajednicu i da je neophodno da se zna kako živi i radi EU i kako treba da se upravlja uspešnim kompanijama evropskog nivoa.

    “Ispravno je investirati u razvoj zaposlenih i rukovodilaca, dati im mogućnost za razvoj, profesionalno i lično napredovanje“, rekao je Kravčenko i dodao da se troškovi NIS-a za razvoj zaposlenih povećavaju svake godine za više od 1,5 puta i da će ta dinamika biti sačuvana i ubuduće.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE