Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stjepanović za Bizlife: Plivam da bih pobedio

    Posle Milice Mandić, Bizlife vam prenosi očekivanja još jednog našeg olimpijca. U pitanju je Velimir Stjepanović, naš reprezantivac u plivanju, koji je učešće na olimpijskim igrama u Londonu obezbedio sjajnim nastupima na Otvorenom prvenstvu Britanije pre mesec dana.
     


     
    „Za mene je učestvovanje na Olimpijskim igrama ogroman uspeh i naravno da će mi biti velika čast da predstavljam svoju zemlju na najvećoj smotri svetskog sporta. Veoma se radujem odlasku na Olimpijadu i jedva čekam da stignem u London i da plivam protiv najbržih plivača današnjice mada sam sa dosta njih već plivao, što na Svetskom prvenstvu u Šangaju, što na nekim drugim turnirima. Ipak, ovo će biti nešto sasvim drugačije. Ovo je moja prva Olimpijada i moje vatreno krštenje na istoj, želim da osetim tu atmosferu,“ rekao je Stjepanović za Bizlife.
     
    On kaže da će do Olimpijade sve biti podređeno postizanju što bolje fizičke spreme, ispravljanju malih tehničkih grešaka koje su identifikovane u dosadašnjem radu i iznalaženju najbolje taktike za samu trku.  „Svakako se moram i psihološki pripremiti na plivanje pred 17 000 gledalaca, što ponekad može biti dodatno opterećenje ali i inspiracija, tako da moram biti spreman i za to,“ kaže naš plivač.
     
    Poput Milice Mandić i naš reprezentativac u plivanju je stipendista Olimpijskog komiteta i Telenora i zato smatra da bez njihove pomoći „ne bismo imali ovako jak Olimpijski tim kao što ga sada imamo.“

    „Veoma sam srećan što imam moralnu i finansijsku podršku Olimpijskog komiteta i Telenora za moje pripreme i bez njih bi bilo nemoguće u potpunosti  provesti planirane pripreme za Olimpijske igre,“ kaže Stjepanović.
     
    Na Olimpijadi očekuje da oseti olimpijsku atmosferu, jer je čuo da se razlikuje od atmosfere na bilo kom drugom takmičenju. „Mislim da imamo dosta kvalitetnih sportista spremnih za osvajanje jedne od medalja. Što se mene lično tiče nisam previše opterećen rezultatom, ovde ću imati priliku da se takmičim protiv najboljih plivača koje svet danas ima. Sebi lično želim da tog momenta budem zdrav i u željenoj formi.“
     
    On kaže da će njegov nastup u Londonu biti daleko od dobro poznate krilatice „Važno je učestovovati“.

    „Svaki put kad skočim sa startnog bloka plivam da pobedim, ma koliko to nerealno ili optimistički izgledalo u nekim situacijama. Tako će biti i u Londonu,“ kaže Stjepanović za Bizlife.
     
    M.M.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE