Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bolnica u Melencima dobila pomoć iz Nemačke

    U Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima kod Zrenjanina dopremljena je humanitarna pomoć u vrednosti od 90 hiljada evra iz Nemačke.

     
    Predsednik Odbora za preduzetništvo grada Zrenjanina Vladimir Milošev rekao je da je 59 bolničkih kreveta sa dušecima dobijeno iz bolnice „St. Elisabet“ iz Lajpciga.
     
    „Ovog puta se radi o 59 kreveta sa dušecima, u vrednosti od preko 90 hiljada evra, a sredstva za dopremanje su obezbeđena uz pomoć pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju“, rekao je Milošev.
     
    Prema njegovim rečima, ovo je drugi put u godinu dana da u „Rusandu“ stiže pomoć iz ovog dela Nemačke, a treći deo pomoći očekuje se u septembru ove godine. Prvi kontigent pomoći, u vrednosti od preko sto hiljada evra, činilo je 47 bolničkih kreveta i dušeka, dva rendgena i ultrazvučni aparat.
     
    Direktor „Rusande“ Milivoj Popov kazao je da su kreveti, koji su stigli juče, a od danas su u upotrebi, namenjeni najtežoj patologiji i pacijentima koji dolaze iz cele Srbije.
     
    Banja Rusanda je jedino aktivno banjsko lečilište u Banatu. Još od svog osnivanja 1867. godine, ima lečilišnu tradiciju zasnovanu na korišćenju lekovitih svojstava mineralnog peloida (blata) iz jezera Rusanda, koje se ubraja u najlekovitije u zemlji.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE