Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kralj Svazilenda traži od naroda krave za svoj rođendan

    Kralj Svazilenda Msvati III, jedan od 15 najbogatijih monarha na svetu, naredio je svojim podanicima da mu poklone krave koje će biti žrtvovane na proslavi njegovog rođendana, saopštio je danas princ Gkokoma, ministar unutrašnjih poslova ove male južnoafričke države.


    Starešine oblasti Šiselveni, gde će sredinom meseca biti održana rođendanska proslava, dobili su zadatak da od svojih sugrađana traže da prikupe stado.

    – Oni su svesni onog što se od njih očekuje, jer će biti domaćini tog izuzetnog događaja – kazao je princ u izjavi za AFP.
     
    On je objasnio da vlada trenutno nije u mogućnosti da u celosti pokrije troškove kraljevske rođendanske proslave, koja je prošle godine bila otkazana zbog loše finansijske situacije.

    Ove godine, vlada je u tu svrhu izdvojila oko pet miliona randa (650.000 dolara). Prema listi časopisa „Forbs“, kralj Svazilenda se nalazi među 15 najbogatijih svetskih monarha, sa ličnom imovinom od preko 100 miliona dolara.

    Msvati III, koji će 44. rođendan proslaviti 19. aprila, ima 13 supruga od kojih svaka ima zasebnu palatu. Kralj vlada izuzetno siromašnom zemljom u kojoj 60 odsto stanovnika živi sa manje od dva dolara dnevno. Opoziciona stranka Pudemo, koja je inače zabranjena, zatražila je otkazivanje proslave i preusmeravanje sredstava za finansiranje stipendija najsiromašnijih studenata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE