Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potpisan ugovor o gasfikaciji Rakovice

    Ugovor o gasifikaciji delova opštine Rakovica, vredan 7,7 mil EUR, potpisali su danas generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović i predsednik opštine Rakovica Bojan Milić.


    Ugovor je potpisao i Stojan Vujko, direktor preduzeća „Milenium tim“, strateškog partnera koje će izvoditi radove na gasifikaciji te opštine.

    – Na taj način će na gas moći da se priključi oko 16.000 novih potrošača u Rakovici, a nova gasovodna mreža će biti duga oko 160 kilometara – rekao je Bajatović, prilikom potpisivanja ugovora.

    – Time će biti zadovoljene potrebe građana i male privrede tog dela Beograda, što će podići kvalitet života stanovnika opštine Rakovice – kazao je Bajatović i najavio da cena priključka neće prelaziti 650 EUR i da će moći da se otplaćuje na rate od tri do pet godina.

    Predsednik opštine Rakovica ukazao je na značaj gasifikacije te opštine, jer će to rasteretiti druge energetske sisteme – toplovodni i elektroenergetski, i najavio da će se uz gasovodnu u Rakovici graditi i napredna optička mreža, radi dovođenja Interneta do potrošača.

    – U poslednjih 10 godina broj stanovnika opštine Rakovica povećan je za oko 25.000 – dodao je Milić.

    Direktor „Milenium tima“ je poručio da će to preduzeće, kao strateški partner „Srbijagasu“ na ovom projektu, u roku od dve godine završiti predviđene radove na gasifikaciji i da će nastojati da u što manjoj meri radovima ometa kretanje ljudi i automobila ulicama Rakovice.

    Predviđeno je da u Rakovici budu gasifikovane mesne zajednice „Braća Veličković“ i „Mitar Bakić“, kao i naselja Kijevo, Kneževac, Miljakovac 3, Resnik i Kanarevo Brdo.

    Snabdevanje distributivnog sistema Opštine Rakovica prirodnim gasom predviđeno je priključenjem na gasovodni sistem visokog pritiska, posredstvom tri merno-regulacione stanice, a za gasifikaciju krajnjih potrošača je potrebno izgraditi dovodni gasovod srednjeg pritiska, regulacione stanice široke potrošnje, distibutivnu gasnu mrežu i kućne gasne priključke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE