Laserske operacije očiju i u Nišu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Laserske operacije očiju i u Nišu

  “Sačuvajte naočare i sočiva za uspomenu” slogan je kojim Centar za vid “Maja” najavljuje laserku operaciju skidanja dioptrije u Nišu. Prvi put južno od Beograda i to najsavremenijim laserom pružena je usluga koja je prvi put urađena 1990. godine LASIK intervencijom.
   
  – Čak 70 odsto percepcije od spoljnog sveta je preko čula vida. Čovek je oduvek težio da dobro vidi. U 13. veku je doktor Mirabilis u Veneciji napravio prve naočare za staračku dalekovidost – istorijskim činjenicama je počela priču prof. dr Gordana Zlatanović, načelnik hiruškog bloka očne klinike u Nišu i medicinski direktor Centra za vid “Maja”.
   
  Oko 70 odsto fokusne moći oka daje rožnjača, a 30 odsto sočivo. Kao što je poznato, postoje 3 vrste reflekcionih anomalija, to su kratkovidost, dalekovidost i astigmatizam. Mnogi oblici refratktivne hirurgije poboljšavaju vid tako što trajno promene oblik rožnjače. Druge procedure koriste ugrađivanje sočiva unutar oka.
   
  U poznate metode refraktivne hirurgije spadaju: LASIK, epi-LASIK, Napredna površna ablacija (ASA), uključujući PRK i LASEK, kao i ugradnja intraokularnog sočiva. Ne postoji najbolja metoda za korekciju, sve zavisi od više segmenata.
   
  Kada svi pregledi budu obavljeni i utvrdi se da je pacijent dobar kandidat za operaciju, sledi zahvat u najmodernije opremljenoj operacionoj sali.
   
  – Operacija po oku traje 5 minuta, a samo skidanje dioptrije traje od 5 do 6 sekundi – pojasnila je doktorka.
   
  Sve procedure se rade u lokalnoj topikalnoj (kapi za oči) anesteziji i u potpunosti je bezbolna. U toku intervencije pacijent leži ispod operacionog mikroskopa sa laserom i prati uputstva hirurga.
   
  Nakon zahvata potrebno je da pacijent ostane na Klinici još neko vreme kako bi se ispratio rani postoperativni period. Lekar će dati dalja uputstva i kapi za oči da bi se oko zalečilo i ublažio osećaj peckanja, svraba, suvoće…
   
  Doktorka Zlatanović je do sada izvršila više od 20.000 operacija katarakte, a pored nje, operacije laserskog skidanja dioptrije radi i mr Katarina Misailović iz Beograda koja je iza sebe ima više od 5.000 ove vrste intervencija. Iako je ova vrsta operacije tek od ove godine moguća i u Nišu, interesovanje je veliko.
   
   
  Ono što je takođe važno u celoj ovoj priči je i cena ovog zahvata. Ovu vrstu operacije ne refundira fond zdravstva.
   
  – Do 1. maja nudimo uskršnji popust i operacija oba oka je 900 evra u šta je uključen i pregled. Cena bez popusta je 1.100 evra za operaciju i 9.000 dinara za pregled – istakla je doktorka Zlatanović.
   
  Osim laserske operacije za skidanje dioptrije, u Centru za vid “Maja” omogućene su utvrđivanje operacije katarakte najmodernijom ulztrazvučnom metodom za ugradnjom sočiva, operacije glaukoma, dijagnostikovanje svih oftalmoloških oboljenja, snimanje očnog dna, optičarske usluge i drugo.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE