Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Goldi Hon izdala vodič za vaspitavanje dece i adolescenata

    Sve veći broj samoubistava među adolescentima (prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti SAD, samoubistvo se trenutno nalazi na trećem mestu vodećih uzroka smrti mladih između 15 i 24 godine), depresija, sve češća zloupotreba lekova i uopšteno smanjen osećaj sreće kod vrlo male dece, glavni su razlozi zbog kojih je poznata glumica Goldi Hon zajedno sa nekoliko psihologa i stručnjaka pokrenula MindUP program.
     
    – Reč je o jedinstvenom naučno utemeljenom programu stvorenom kako decu podučavao o  “pažnji“ – danas priznatom načinu podrške razvoju socijalne i emocionalne inteligencije, objašnjava Goldi, i sama majka četvoro dece, zbog kojih se i upustila u akciju. Vežbama fokusiranja pažnje, metodama MindUp programa jača se um i stvara više empatije u odnosima.
     
    Da program deluje, pokazuju i rezultati posle uvođenja brojne škole širom SAD i Velike Britanije.
     
    – Bolji rezultati u školama, smanjena agresivnost među decom, veća koncentracija i fokusiranost, brže reagovanje kod odgovaranja, bolji međusobni odnosi i poboljšana sposobnost upravljanja stresom kao i povećanje optimizma od čak 63 odsto samo su deo rezultata koji su nas sa pravom oduševili – ističe dr. Kimberli Šonert Rekil sa British Colombia University koja je učestvovala u istraživanju.
     
     
    Odlični rezultati i brojna pitanja roditelja čija su deca bila oduševljena programom podstakli su Goldi Hon da MindUP približi svima, zbog čega izdaje knjigu “10 minuta pažnje.
     
    – Umeće smirivanja uma i smanjenja učinaka stresa omogućuje nam veću kontrolu nad sopstvenim emocijama i reakcijama. To nam pomaže ne samo kao roditeljima već i u svim drugim odnosima – objašnjava glumica i ističe da su njihove studije  zahvaljujući ovome pokazale da su deca uspela da smanje dnevni nivo kortizola, hormona stresa, što pokazuje da su bila sposobna da bolje upravljaju stresom.
     
    Upravo je upravljanje stresom jedna od najdragocenijih veština u današnjem svetu, posebno tokom odrastanja jer je dokazano da stres narušava sposobnost pamćenja. Knjiga, među ostalim, otkriva i kako funkcioniše mozak, kako da se uskladite sa talasnom dužinom deteta, upravljate sopstvenim reakcijama i kako i kako da pažljivo koristite osećanja, kako od straha i teskobe da dođete do smirenosti i spokoja i na kraju, kako da zauzmete pozitivan stav.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE