Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zaštita na radu priroritet menadžmenta NIS-a

    Ne samo što stalno vode brigu o svojim kupcima, kompaniji je priroiret zaštita i bezbednost na radu svakog radnika
     
    Pored stalne brige za svoje potrošače, zaštitu životne sredine, ulaganja u modernizaciju rafinerija radi poboljšanja kvaliteta goriva koje treba da ispunjava evropske standarde, Naftna industrija Srbija veliku pažnju poklanja i zaštiti zdravlja i bezbednosti svojih radnika.

    Bezbednost i zdravlje na radu, su kako potvrdjuju u kompaniji, strtateške oblasti u kojima se dosledno primenjuje korporativna odgovornost. Kako bi predupredio bilo  kakve nepredvidjene i neželjene posledice, pre svih povrede svojih zaposlenih, NIS mnogo ulaže u zaštitnu opremu svojih, radnika, ali I trećih lica nagažovanih na pomoćnim polsovima.

    Istovremeno se vrlo velika pažnja posvećuje fizičkoj zaštiti zaposlenih, ali i lokalnog stanovništva u mestima gde kompanija posluje. Ono što je posebno važno je da NIS izuzetnu pažnju poklanja povećanju spremnosti za reagovanje u vanrednim okolnostima,i to tako da se posledice bilo kakvog akcidenta što pre saniraju.

    Bezbednost na radu im je, kažu, zajednički cilj i odgovornost, a da bi to i u praksi dokazali NIS sve čini da osigura radna mesta, kako bi rizik sveo na nulu.

    Zaposleni I rukovodioci svih niova, na čelu s generalnim direktorom su nosioci osnovnih mera bezbednosti i zaštita zdravlja na radu, životne sredine  i industrijske bezbednosti. U tom smislu NIS i promoviše  odgovoran pristup bezbednosti izvršavanja svih radnih zadataka zaposlenima i okruženju i organizuje obuke i vežbe koje je dužan da završi svaki zaposleni u zavinosti od svog radnog mesta.

    NIS, je kažu u kompaniji, u cilju bezbednog razvoja usvojio i niz pratećih dokumenta koja regulišu ovu oblast, a koje pomažu da radno okruženje bude bezbedno, rad siguran , upravo zato što su svesni rizika koji postoje kada je reč o poslovima vezanim za naftu, gas, naftne bušote, pa I u samom rafienrijskom postrojenju.

    Aktivnosti koji sprovode zaposleni u NIS podiže svest kod svakog radnika kako bi se broj eventualnih povreda na radnom mestu sveo na minimum.

    Jelena Petrović

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE