Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sanofi Aventis kupuje američki Pluromed

    Francuska farmaceutska kompanija Sanofi najavila je u petak da će kupiti američku kompaniju Pluromed i da će pokrenuti kampanju kako bi se preparat za kardiovaskularnu hirurgiju LeGoo, odobren u Europskoj uniji i SAD, usvojio u celom svetu.
     
    Pluromed, proizvođač medicinskih uređaja sa sedištem u Bostonu, patentirala je LeGoo, gel na bazi polimera za kontrolu krvarenja za vreme operacije.
     
    Gel zamenjuje stezaljke koje mogu da ostete krvne sudove, a koristi se kao privremeni čep koji održava rez čistim kako bi hirurzi mogli precizno da naprave šavove.
     
    U saopštenju Sanofija navode se reči člana odbora Pluromeda Vilijama Kouna koji je rekao: „Verujem da će ova tehnologija biti široko usvojena u kardiovaskularnoj hirurgiji, a u budućnosti možda i u drugim područjima“.
     
    Zaključivanje Sanofijeve akvizicije Pluromeda podleže „uobičajenim uslovima“, objavila je francuska grupa.
     
    Viša potpredsednica francuskog preduzeća Alison Louton objasnila je da „akvizicija Pluromeda naglašava odlučnost Sanofija da ojača svoj biohirurški portfolio“.
     
    „Uvereni smo da Sanofi ima znanje i resurse potrebne za dovođenje LeGoo-a na tržište i za ubrzavanje odobrenja“, dodala je.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE